KHL MEDVEŠČAK: Trenerski trio Ratej-Fedorchuk-Mohorič zajedno u iduću sezonu

KHL MEDVEŠČAK: Trenerski trio Ratej-Fedorchuk-Mohorič zajedno u iduću sezonu

Rateju mlađem će ovo biti četvrta sezona s Medvjedima, a Fedorchuku i Mohoriču druga.

Trenerski kadar Medveščaka za 2014./2015. KHL sezonu je kompletiran. Glavnom treneru Chucku Weberu u trenerskom poslu će pomoći, kako smo već objavili, Alan Letang na poziciji pomoćnog trenera, a kao pomoćni treneri još će raditi i Dean Fedorchuk i Ivo Ratej mlađi, dok će vratari biti povjereni Klemenu Mohoriču.
Dean Fedorchuk, 43-godišnji Kanađanin, Medvjedima se kao prvi pomoćni trener pridružio 2013./2014. sezone kada je zagrebački klub primljen u KHL. Prije dolaska u Medveščak dvije sezone je radio kao skaut NHL kluba Winnipeg Jetsa, a jedno vrijeme je bio glavni trener danskog prvoligaša Odensea (od 2008. do 2010.) te glavni trener njemačkog prvoligaša Straubing Tigersa (2010./2011.).
Ivo Ratej je posljednje tri sezone, dvije u EBEL-u i jednu u KHL-u, bio jedan od pomoćnih trenera Medveščaka. Godine 2004. i 2005. bio je pomoćni trener izbornika hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu do 18 godina, a 2013. i 2014. u seniorskoj selekciji.
Klemen Mohorič bivši je golman i slovenski reprezentativac koji se trenerskoj karijeri okrenuo 2011./2012.. Prvo trenersko iskustvo stjecao je u HK Jesenicama koje su tada nastupale u EBEL-u, a s Medveščakom je od 2013./2014. iako je i prije te sezone povremeno surađivao s njim.
Sportski direktor Medveščaka Aaron Fox povodom objave kako stari trenerski-trio ostaje u klubu uz novog trenera, izjavio je:
– Odlično je što se Fedorchuk vraća na mjesto prvog asistenta glavnog trenera naše KHL momčadi. Vjerujem da je prošle sezone odigrao ključnu ulogu u prilagođavanju Marka Frencha na europski stil hokeja i osjećam da će ove sezone imati isti učinak na Weberovu prilagodbu. Raduje me što Ratej mlađi i Mohorič također ostaju u klubu. Mislim da su obojica napravili veliki doprinos prošle sezone, ali i da su puno naučili kao treneri, a ove ih očekuju još veće odgovornosti.
Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply