Hrvatskoj svjetsko srebro u rukometu na pijesku

Hrvatskoj svjetsko srebro u rukometu na pijesku

Hrvatska reprezentacija u rukometu na pijesku osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu održanom u brazilskom Recifeu. Od hrvatskih pjeskaša bolji su nakon raspucavanja bili reprezentativci Brazila čime je Selecao došao do svog četvrtog naslova u povijesti Svjetskih prvenstava.

Hrvatski pjeskaši su u prepunoj areni u brazilskom Recifeu, pred 4000 ljudi odlično otvorili utakmicu te koncentriranom igrom i pritiskom na njihovom dotada ponajboljem igraču, brazilskom markeru Bruni dolaze do prednosti koju uspjevaju zadržati do kraja prvog perioda. U prvom setu vrijedi pohvaliti odličnu suradnju obrane s vratarom Totićem koji je obranio nekoliko bitnih lopti. Drugi set Brazilci mijenjaju taktiku, ubacuju Nascimenta na poziciju markera te im igra ipak postaje tečnija. Laganim stvaranjem prilika, uz činjenicu kako je cijela obrambena linija imala već zarađena isključenja, Brazilci se odvajaju na 6 pogodaka razlike te prednost održavaju do kraja seta. Poravnatim rezultatom utakmica je otišla u „treći set“ ,raspucavanje, gdje se posebno istaknuo braziski obrambeni igrač Diogo s tri odlične intervencije, čime je Brazilu osigurao treći uzastopni naslov svjetskog prvaka (četvrti ukupno). Zadnji svjetski naslov prije brazilske dominacije uzela je upravo Hrvatska 2008. godine u španjolskom Cadizu.

– Utakmica je bila iznimno napeta, pravi praznik rukometa na pijesku. Realno gledano, radi se o dvije nabolje selekcije na svijetu, aktualnim svjetskim (Brazil) i europskim (Hrvatska) prvacima i nije slučajno što su se ove dvije selekcije našle i u finalu. S obzirom na kvalitetu Brazilaca i činjenicu koliko ulažu u ovaj sport, drugo mjesto je također enorman uspjeh te nije sramota izgubiti od njih. No, da smo imali priliku, imali smo i defintivno ostaje žal za medaljom većeg sjaja!- izjavio je nakon finalne utakmice Drago Vojnović, reprezentativni pivot Hrvatske.

Brazil : Hrvatska 2 : 1 (20 : 23) (26 : 20) [5 : 2 raspucavanje]

Brazil: Wellington 4, Nailson 12, Nascimento 6, Torres, Claudio 2, Bruno 8, Diogo, Barcelos, Gil 20, Anderson

Hrvatska: Totić, Jurić 4, Paradžik 4, Henigman, Vojnović 10, Semren 14, Đikić 8, Dumnečić 4, Prka, Vidović.

Vrijedi napomenuti i kako je hrvatski vratar Igor Totić izabran za najboljeg vratara turnira.

Tekst/Foto: AKRP Zagreb

Leave a Reply