GRADSKA SKUPŠTINA:Verbalno nadmudrivanje na relaciji Kosor–Lovrić, tema Cibona

GRADSKA SKUPŠTINA:Verbalno nadmudrivanje na relaciji Kosor–Lovrić, tema Cibona

Treća točka dnevnog reda na sami pogled djelovala je  nezanimljivo jer se radi o „Zaključku  o  izmjenama Zaključka o sklapanju nagodbe u postupku mirenja pred Visokim trgovačkim sudom Republike Hrvatske“, ali iza ovog naziva krije se Cibona i izmjene u krivo unesenim podacima.

Dovoljan povod da se ponovo pokrene lavina pitanja, na koje nitko već drugu sjednicu za redom ne dobija, je dug Cibone koji ponovo nije definiran, ništa što se tiče financija još uvijek nije definirano. Sve strane pozivaju mjerodavne službe, ali i te službe nemaju odgovore, zato zastupnici imaju svoje poglede na cijelu situaciju.

Davor Bernardić (SDP) ponovo je tražio konkretne odgovore.

– Zanima nas: Koliki je dug? Zašto Cibona ne igra u Euroligi? Kolike su dubioze? Do kada će iskakati kosturi iz ormare? Zabrinuti smo za stanje u Ciboni.isto tako nas zanima koje je ovo peglanje po redu . mi kao odgovorni ljudi tražimo odgovore.- rekao je Davor Bernardić.

Darinko Kosor također se uključio u raspravu o Ciboni.

– Cibona će živjeti dalje, ona će nadživjeti i ovaj saziv Skupštine i gradonačelnika. Dugovi Cibone će se riješiti, rješavat ćemo ih mi u ovoj Skupštini. Tko je napravio određene neispravnosti i to će utvrditi.- rekao je Kosor.

Riječ je dobio pročelnik Ivica Lovrić ujedno i predsjednik Cibone koji je ponovio ono što je rekao i na 15. sjednici skupštine.

– 2010. godine Cibona je trebala nestati. Ušla je nova uprava jer smo osjećali odgovornost da spasimo Cibonu. Dugovi su iznosili preko 100 milijuna kuna. U ove tri i pol godine Uprava Cibone nije stvarala nove obveze, rješavala je postojeće probleme, osvajala nove trofeje. Po podnesenoj prijavi DORH-u iz 2010. godine nikada se nije postupalo. Svi oni koji sada pokazuju toliku skrb za Cibonu u tri i pol godine nisu se toliko trudili. Oni koji su Cibonu doveli u tu situaciju 2010. godine, pokazali su ambicije da se ponovno vrate. Odgovorno tvrdim da smo dugove sanirali na nekih 20-ak posto od zatečenog. Upravo zbog toga neki vjerojatno vide priliku da se vrate i ponovno naprave dugove od 100 milijuna kuna. Logično je da je Grad kupio nekretnine od Cibone jer klub inače ne bi mogao funkcionirati. Cibona neće nestati ako nije 2010., ali nije opstala zahvaljujući onima koji se posljednja dva tjedna busaju ‘Cibona, Cibona’. Ne koristite ime Cibone za svoju osobnu promociju – rekao je Ivica Lovrić.

Nakon njegovog izlaganja naredalo se dosta ispravaka navoda, a prepucavanje između Ivice Lovrića i predsjednika Skupštine Kosora, obilježilo je ovu točku.

– Ovo o Ciboni istjerat ćemo do kraja i to do krajnje granice i ovo neće proći nekažnjeno. Neka se legitimira udruga građana, idemo stvar raščistiti do kraja, tko je predložio članove Skupštine. Zašto se čekalo tri i pol godine sa planom oporavka. Imamo 43 milijuna kuna razloga da se miješamo u Cibonu. Tko ste vi da meni nudite mjesto predsjednika košarkaškog kluba. Pitajte svoje igrače i trenere što misle o vama. Da ste častan čovjek držali biste do svoje riječi, onda bi dali ostavku i nemojte više glumiti ni predsjednika ni pročelnika.- rekao je Darinko Kosor.

Potpredsjednik Skupštine Andrija Mikulić optužio je pročelnika Ivicu Lovrića da je obmanuo zastupnike i da je napravio kazneno djelo obmane, jer je na sjednici Skupštine 30. 05. govorio sasvim nešto drugo.

– Predsjedniče, zadivljen sam vašim emotivnim govorom kojeg želim čuti još puno za ovom govornicom, a isto tako postavljam pitanje pročelniku  Ivici Lovriću na temelju kojega akta imate pravo nuditi mjesto predsjednika jer ste to rekli puno puta za ovom govornicom i u medijima?- pitao je zastupnik Tomislav Stojak.

Ivica Lovrić je tražio još jednom da mu Kosor da riječ i odgovori na sve upite i replike, ali predsjednik Skupštine mu to nije dozvolio. Na kraju je prijeteći poručio:

Nakon svega i predsjednik Skupštine je glasao za ovu točku koja je usvojena sa 25 glasova Za i 24 suzdržana, a nitko nije glasao protiv. Po staroj narodnoj tresla se brda, rodio se miš!

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply