GRADSKA SKUPŠTINA: Resnik, otpad, ponovo na Aktualnom satu

GRADSKA SKUPŠTINA: Resnik, otpad, ponovo na Aktualnom satu

Aktualni sat trajao je više od predviđenog vremena, gradonačelnik Milan Bandić ponovo je imao duge polemike sa gradskim zastupnicima, koji su tražili konkretne odgovore na svoja pitanja, a mnogi te odgovore nisu dobili.

Alen Ostojić (HSLS) postavio je pitanje o Gradu mladih koji je smješten na prekrasnom dijelu grada,  ima velike turističke potencijale, ali oni više ne mogu sami razvijati programe, posebno turističke, trebalo bi uložiti u te objekte jer se tamo mogu smjestiti sudionici Igara mladih popularnija Univerzijada, kojoj će Zagreb biti domaćin 2016. godine.

-Negdje sam pročitao da je Grad mladih zapušten, devastiran i prepušten sam sebi, no kad sam ga posjetio, vidio sam nešto drugo. Živimo li u dva Zagreba? Ne možemo ulagati milijarde kuna u gradske objekte jer nema novca. Na  Domu sportova  sanirat će se  krov i staviti u funkciju sjevernu tribinu Dinamovog stadiona, a nastojat će se natkriti još dvije tribine. Nadam se da će na Maksimirskom stadionu biti otvaranje Igara mladih.- rekao je Milan Bandić.

Zastupnik Ostojić postavio je i pitanje oko spomen ploče na mjestu gdje je Vlado Gotovac održao svoj legendarni govor na početku agresije na Hrvatsku ispred zgrade bivše V. vojne oblasti u Zagrebu.

– Često sam u Rimu gdje se sastajem sa Simonom Gotovac. Već se na nekim portalima pisalo da idem u Rim zbog bolesti i da se u Rimu liječim. Razgovarao sam s njom o spomen ploči, jer Vladin govor treba ostati zabilježen ne samo na vrpcama nego i kao znamen. Kako ona bude željela, tako ćemo i napraviti. – odgovorio je Bandić.

Ponovo je tema bila i Resnik Andrija Mikulić (HDZ) pitao je u čijem su vlasništvu parcele u na kojima se planira gradnja Centra za gospodarenje otpadom i koliko će to koštati gradski proračun.

-Bio sam u Resniku nedavno kad se otvarao vodovod za 250 obitelji. To se poklopilo. Radit ćemo ondje i školu i vrtić. To su prioriteti, a sad me prozivate da to činim iz političkih razloga. Pa ja i želim da me ljudi po tome upamte, da sam riješio njihov problem. Napadaju me i za fontane, a sad i za vodovod. Zašto vi niste to ranije riješili?- rekao je Bandić.

Za govornicu je stao Davor Bernardić (SDP) i postavio je pitanje odlaganje otpada jer  građani ne znaju gdje je pravo mjesto za taj otpad. Kada će to mjesto biti u funkciji zanimalo je Bernardića.

– Kada će se to riješiti i kad počinje gradnja Centra za gospodarenje otpadom. I zanima me da li ću dobiti iskreni odgovor. – zanimalo je Bernardića.

-Žao mi je što sam prošli put bio na putu, pa ste si dali malo oduška.To su najjeftinije političke floskule. Znate li tko je strijeljao bez dokaza? Riječ je još gora. Nemojte to raditi. Zašto na presici niste iznijeli obrazloženje? To nije fer. Ali ja se na vas ne ljutim vi ste moja djeca.- rekao je Milan Bandić.

– Gradonačelniče ja ponovo nisam dobio odgovor na moje pitanje.- rekao je Bernardić.

Gradonačelnik je ponovo odgovorio u svom stilu.

– Mladi ste i perspektivni čovjek, i jednog dana kada ja umrem vi postati gradonačelnik. – rekao je Bandić.

– Kada će se potpisati kolektivni ugovor s djelatnicima u predškolskom odgoju i ustanovama u kulturi, te zašto im se prijeti neisplatom plaća. – pitala je Margareta Mađerić

– Po cijenu života, a ne samo mandata, neću odustati od dvije stvari – da više nikada ne dijelimo ono što nismo zaradili i da se honorira nerad. Kad to riješimo bit ćemo Švicarska, Njemačka ili Japan. Kad si na vlasti, treba nešto riješiti, a ne otići s vlasti podvijena repa. Možda ću dobiti protiv sebe nekoliko tisuća ljudi, ali dobit ću nekoliko stotina tisuća, među kojima i blagajnicu koja mjesec dana radi za 2.700 kuna. -rekao je Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply