MILAN BANDIĆ: Dok sam ja gradonačelnik Hanžek, Snježna kraljica i Zagreb Indoors neće se dovoditi u pitanje!!!

MILAN BANDIĆ: Dok sam ja gradonačelnik Hanžek, Snježna kraljica i Zagreb Indoors neće se dovoditi u pitanje!!!

Do početka 64. Memorijala Boris Hanžeković ostalo je šest tjedana, gradonačelnik Milan Bandić u pratnji direktorice mitinga Ivane Brkljačić obišao stadion Mladosti na kojemu će se miting održati.

Bez obzira na manji budžet za milijun kuna ovogodišnji “Hanžek” biti će jednako dobar kao i prijašnjih godina.

– Meni  je drago da smo danas ovdje na inicijativu direktorice Mitinga Ivane Brkljačić,došli u  inspekciju terena. Dobro je da kiša pada da se vide propusti, kako bi se sve moglo sanirati do početka Mitinga. Naše najveće atletske zvijezde  Sandra Perković, Ana Šimić i Blanka Vlašić nastupit će na turniru. Hanžekovićev memorijal, Snježna kraljica i Zagreba Indoors, to su tri bitna sportska događaja ne samo što se tiče Zagreba, već i Hrvatske. I bez obzira na teško stanje u kojem se svi nalazimo, nikada se neće dovesti u pitanje održavanje ovakvih sportskih manifestacija.- rekao je Milan Bandić.

– Zahvaljujem svima,  koji su danas došli na obilazak staze koja je stradala zbog velikih količina kiše ove zime, kako nam je obećano sa strane gradonačelnika to će se sve sanirati do početka natjecanja. Ove godine imamo milijun kuna manje za organizaciju nego li prošle godine, ovogodišnji proračun nam je 4.7 milijuna kuna. To se, međutim, neće osjetiti na kvaliteti natjecanja, smanjit ćemo sve ostale troškove. I inače mitinzi našeg ranga imaju tri puta veći proračun, no mi smo stalno među desetak najboljih na svijetu. Blanka, Sandra i Ana imat će vrhunske suparnice a slično će biti i u ostalim disciplinama. Cilj nam je ove godine imati vrlo jak skok s motkom i da nam dođe olimpijski pobjednik i svjetski dvoranski rekorder Renauda Lavilleniea. Memorijalna utrka na 110 metara prepone bit će standardno jaka, sa svjetskim prvakom Davidom Oliverom u glavnoj ulozi. Podsjećam da trenutačno imamo čak tri bacača kugle blizu 21 metar, što nisu imali ni Rusi u najboljim danima. – rekla je Ivana Brkljačić, direktorica Hanžekovićevog memorijala.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply