EKSKLUZIVNO: Cibonina dugovanja igračima za vladavine Bože Miličevića

EKSKLUZIVNO: Cibonina dugovanja igračima za vladavine Bože Miličevića

Ekskluzivno donosimo dokumente dugovanja Cibone prema igračima i trenerima do 31. 12. 2010. godine.  Ukupni dug je bio 48.157.831,98 kuna,U to nisu uračunati krediti kod Zagrebačke banke, režije i dugovanja Gradu Zagrebu i ostalim dobavljačima. Veliku većinu ugovora potpisao je Božo Milićević dok je nekoliko ugovora potpisao Vlatko Previšić, Andro Knego i Željko Jurenić.

Božo Miličević je izjavio za Večernji list kako priznaje sve dugove do 21. srpnja 2006., a nakon toga je ugovore potpisivao pod utjecajem Ive Jelušića i Vlatka Previšića koje je nazvao gradonačelnikovim ljudima.

Ivo Jelušić: Božo Milićević je sve radio na svoju ruku!

– Ja sam tamo pokušavao cijelo vrijeme dobiti uvid pravog stanja i od direktora Bože Miličevića  sam tražio da mi podastre podatke koje nikada nisam dobio i nitko nikad nije mogao vidjeti niti shvatiti pravo stanje stvari.  Kad ga je Upravni odbor razriješio dužnosti žao mi je što sam glasao za njegovo razrješenje jer nikada niti nakon razrješenja nije dao izvještaj. Zato sam i tražio reviziju i naručio je i tom revizijom se utvrdilo pravo stanje stvari. Nikakvog pritiska od mene nikada nije bilo da potpisuje ikakve dokumente i ugovore, sve je radio na svoju ruku! – rekao nam je Ivo Jelušić.

U ova dva papira na kojima se vide dugovanja igračima i trenerima, postoje i dugovanje IKO KABEL TV-u čiji je najpoznatiji brend SportKlub, očito za sportske prijenose, ali ne piše tko je i kada potpisao ugovor, a dug je 5.160, 422,20 kuna, te je tu još dug agencijama igrača. (Zar tv kuće ne plaćaju prava prijenosa klubovima, a ne klubovi Tv kućama??? op.a.)

Kapetan Cibone Marin Rozić četiri puta potpisivao ugovore s Cibonom i sve Ugovore je potpisao Bože Miličević osim posljednjeg kojeg je potpisao Vlatko Previšić. Od sezone 204/2005 do sezone 2010/2011, Rozić je potpisao ugovore vrijedne 715, 000 Eura, a s 31. 12. 2010., klub mu je dugovao 3.642.429,80 kuna.  Roziću je sav dug iz tog vremena isplaćen dolaskom nove uprave na čelu sa predsjednikom Ivicom Lovrićem.

EKSLKLUIVNO/IVICA LOVRIĆ: Predložio sam Darinku Kosoru da postane predsjednik Cibone!!!

Današnji trener Slaven Rimac je 24. 7. 2003. potpisao Ugovor s Cibonom koji je potpisao Bože Miličević za sezonu 2003/2004 u iznosu od 162.000 Eura, a Cibona mu je nakon sedam godina i 5 mjeseci još uvijek bila dužna 1,124.800 Kuna.  Iz Cibone je rečeno kako je Slaven Rimac nedavno, nakon završetka ovogodišnje sezone, blokirao račun Cibone zbog duga.

Cibona je preživjela i samovolju i vladavinu Bože Miličevića kojem nitko nije mogao ništa reći i kako je Jelušić izjavio nitko nije imao uvid u ono što je on radio, plaćao i potpisivao. Cibona je u ove četiri godine uspjela unatoč svim problemima opstati, osvajati naslove, kup i na kraju kruna ove Uprave je osvajanje ABA, regionalne lige. Nažalost teška situacija i dugovi koji se vuku iz prošlosti doveli su do toga da Cibona nije mogla odigrati Euroligu i da će se morati okrenuti budućnosti, ali da bi budućnosti bilo, moraju se raščistiti crne rupe iz prošlosti i ako je bilo kriminalnih radnji institucije moraju odraditi svoj posao. U ovoj zemlji ne smije biti svetih krava i istina se mora napokon podastrijeti cjelokupnoj javnosti.

Tekst  / Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply