Početak sanacije divljeg odlagalište otpada u Klari

Početak sanacije divljeg odlagalište otpada u Klari

Da se upornost isplati dokazala je Marija Lešić kojoj je dosadilo gledati hrpu glomaznog otpada ispred svog restorana koji je udaljen tek par metara od divljeg  odlagališta.

–  Moj restoran je udaljen dvadesetak metara od ovog otpada, koji je velika strahota za ovaj grad. Otpad se ovdje dovozio iz svih dijelova grada, tu se uz glomazni otpad odlagala i nafta, benzin čak i kućno smeće. Zvala sam sve nadležne institucije u Gradu Zagrebu svi se oglušili dok nisam došla na vrata gradonačelnika Milana Bandića, koji je poduzeo to da se ovo smeće danas cijeli dan odvozi sa ovog divljeg odlagališta.- rekla je Marija Lešić.

Radnici Čistoće odvozili su otpad sa divljeg odlagališta, nakon što se cijeli otpad makne sa tog mjesta, ostaje samo nada da se više tamo neće ponovo sakupljati.

– Kada sve službe zataje, onda sam ja taj koji to treba riješiti, zato sam dobio mandat. Na žalost ovakvih odlagališta kakvo je ovdje,  u Zagrebu ima oko 20 i nastojat ćemo svih 20 dovesti u red. Koliko  god to bilo strašno ali je  bolje da građani svoj otpad ovako odlažu nego da ga počnu bacati u rijeku, ovdje ga vidimo i možemo reagirati ali u rijeci ili šumi  to je već malo teže.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply