Svjetski ekipni prvaci u preciznoj orijentaciji kod gradonačelnika

Svjetski ekipni prvaci u preciznoj orijentaciji kod gradonačelnika

Gradonačelnik Milan Bandić, zajedno sa Ivicom Lovrićem pročelnikom Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i Zdenom  Antunovićem, glavnim  tajnikom Sportskog saveza Grada Zagreba, primio je osvajače zlatne medalje na Svjetskome prvenstvu u preciznoj orijentaciji, Zdenka Horjana, Ivicu Bertola i Ivu Tišljara.

– Nakon sedam godina stalnog osvajanja pojedinačnih i ekipnih odličja, brončanih i srebrnih medalja, ove godine smo u Italiji konačno osvojili i ekipno zlatno odličje. To je i jedan od razloga zašto smo dobili organizaciju Svjetskog prvenstva sljedeće godine. Cilj nam je, uz podršku Grada Zagreba, ostaviti i neke trajne vrijednosti,kao sesvetsku šumu Divljaču, jedno od nekoliko terena na kojem će biti održano svjetsko natjecanje, a u kojoj bi se uredila šetnica za osobe s invaliditetom po uzoru na već postojeću stazu na Medvednici.- rekla je Maja Kušt, predstavnica organizatora Svjetskog prvenstva.

Hrvatska ekipa postala je svjetski prvak na natjecanju održanom u Italiji od 7. do 12. srpnja, ostavivši iza sebe jake protivnike. Odlukom Međunarodne orijentacijske federacije, Svjetsko prvenstvo održat će se tijekom lipnja 2015. u Zagrebu i Karlovcu, a s obzirom na zahtjevnu logističku organizaciju, organizatori računaju na potporu Grada.

– S obzirom  da ste osvojilo zlato i postali Svjetski prvaci imate pravo tražiti od nas što god želite vezano za organizaciju Svjetskog prvenstva.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply