Branko Lustig prezentirao gradonačelniku dva dokumentarna filma

Branko Lustig  prezentirao gradonačelniku dva dokumentarna filma

Branko Lustig i Nataša Popović prezentirali su gradonačelniku Milanu Bandiću dva dokumentarna filma jedna govori o proteklih osam godina Festivala Židovskog filma, a drugi o nedavnoj posjeti Zagrebačke delegacije Auschwitzu.

– Napravili smo jedan mali dokumentarni film koji opisuje momente koje smo doživjeli u Birkenau. Zabilježili smo pojavljivanje po prvi puta zastavu Grada Zagreba i Hrvatsku zastavu koja se zavijorila na poznatom Međunarodnom maršu živih. Drugi film je film o toleranciji,koji je radila Nataša. Što  je tolerancija i što ona znači za nas u Hrvatskoj, a specijalno kako je prikazana na Festivalu Židovskog film.- rekao je Branko Lustig.

Nakon osam godina Festival Židovskog filma mijenja termin održavanja, direktorica Nataša Popović objasnila je zašto je travanja mjesec bolji nego svibanj za Festival.

– Odlučili smo u travnju pokrenuti festival jer , mjesec svibanj ima previše događanja. Kanski filmski festival se isto tako održava u svibnju pa nam samim tim otežava mogućnost dovođenja jačih imena na naš festival.- rekla je Nataša Popović.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply