KHL MEDVEŠČAK: Dario Kostović još jednu sezonu u Brlogu

KHL MEDVEŠČAK: Dario Kostović još jednu sezonu u Brlogu
Dario Kostović ostaje s Medvjedima i četvrtu sezonu zaredom. Splićanin je u Brlog stigao 2011./2012. sezone, a prve dvije, kada je Medveščak još igrao u EBEL-u, odigrao je 108 utakmica u plavom dresu i upisao 21 bod. Protekle sezone je, kao i Medveščak, debitirao u KHL-u te je u četiri odigrane utakmice upisao dvije asistencije. Tijekom posljednjih tri sezona nastupio je i u doigravanju Prvenstva Hrvatske (8 susreta, 9 bodova).
Kostović je 2014. godine postao član hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu. Premijeru u kockastom dresu imao je u travnju na Svjetskom prvenstvu Divizije I Skupine B u Litvi gdje je zajedno s ostatkom družine osvojio srebrnu medalju te osigurao ostanak u diviziji. Na SP-u mu je bila povjerena uloga kapetana momčadi, a u pet utakmica je ostvario dva gola i tri asista.
Prije dolaska u Medveščak Splićanin je 11 sezona proveo u NLA-u (prva švicarska liga) igrajući za klubove Kloten, Ambrì-Piottu, Lugano i ZSC, a 2005./2006. igrao je za švicarskog drugoligaša Lausanne.
Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply