FOTO: Bandića u Resniku dočekali prosvjednici!!!

FOTO: Bandića u Resniku dočekali prosvjednici!!!

Zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića na otvorenju radova na izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbne mreže u Resniku dočekali su ljutiti mještani koji su prosvjedovali protiv gradnje centra za gospodarenje otpadom i spalionice u tom zagrebačkom naselju.

Okupljenim mještanima Bandić je poručio kako će na pitanja o gradnji centra odgovore dati struka i javnost konsenzusom, na najdemokratskiji način, bez obzira na povike, galame, vike, batine i ostalo.

– Gradonačelnik Bandić se ne boji, jer gradonačelnik Bandić 15 godina radi u interesu građana ovoga grada. Došao sam danas ovdje namjerno, na lice mjesta da kažem ljudima – mi ćemo to riješiti, zajedno ćemo to riješiti, kao što rješavamo i ovo (vodoopskrbnu mrežu),- istaknuo je.

Na upit jednog mještana zašto je ovdje pred izbore obećavao da neće biti spalionice otpada dok je on gradonačelnik, Bandić je ponovio:

– Riješit ćemo na najdemokratskiji način,- rekao je Bandić.

Nezadovoljne Resničane zamolio je da ga puste na miru da završi ozbiljan posao oko vodoopskrbe koju ljudi već dugo čekaju, budući da nemaju kvalitetnu vodu ni kanalizaciju.

– Ovo je početak investicije od 5,5 kilometara rekonstrukcije i izgradnje novog vodovoda koja će omogućiti 300 obitelji da se priključi prvi put na vodu kako Bog zapovijeda. Investicija je teška 4 milijuna kuna s PDV-om,- istaknuo je Bandić.

Najavio je da za mjesec dana sa sličnom investicijom teškom 18 milijuna kuna kreću i na Kozari putevima.

– Starosjedioci su ovdje prije 300, 400 godina sa svojim pradjedovnim ognjištima doselili,- rekao je Bandić, na što su ga mještani ispravili da je riječ o čak 800 godina, dobacujući mu: – Da li zato moramo umrijeti zbog vaše spalionice?

Bandić im je uzvratio kako su neki došli i za vrijeme i nakon Domovinskog rata, kupili zemljišta u Resniku te gradili iako nisu imali dozvole, a da im je grad, na njegovu osobnu inicijativu, legalizirao kuće.

– Sve je to istina i od te istine ne možemo pobjeći,- poručio je Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR/HINA

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply