PRIOĆENJE/DAVOR BERNARDIĆ: Zalažem se za socijalni dijalog, a ne zakon jačeg!

PRIOĆENJE/DAVOR BERNARDIĆ: Zalažem se za socijalni dijalog, a ne zakon jačeg!

Gradska organizacija SDP-a Zagreb  poslala je priopćenje  u kojem poručuje kako se protivi ovakvom odnosu gradske uprave prema 1750 zaposlenika u ustanovama kulture i više od 5400 zaposlenika u predškolskih ustanovama kojima se ukidanjem kolektivnog ugovora, nakon sedamnaest godina, zadire u ostvarena prava i egzistenciju.

“Smatramo neopravdanim dodatna smanjenja plaća u sektoru u kojem su i plaće i ostala prava već znatno smanjena. Ne slažemo se niti s načinom da se prijedlog Pravilnika o radu, kojima bi se trebala urediti sva prava zaposlenika, donosi pod pritiskom i bez socijalnog dijaloga sa sindikatima. Pozivamo na socijalno partnerstvo, dijalog i iznalaženje prihvatljivog rješenja u procesu pregovora i dogovora, te u tu svrhu predlažemo produžavanje kolektivnog ugovora na period u kojem bi se socijalni dijalog mogao odvijati bez pritiska i ugrožavanja egzistencije zaposlenika.” piše u priopćenju gradske organizacije SDP-a Zagreb.

– Jedini razlog za ovako hitno postupanje u sezoni godišnjih odmora mogu biti veliki financijski problemi u Gradu. Ako je tome tako, opet ne vidim kako će ta mizerna ušteda od svega par promila gradskog proračuna pomoći. U ovakvim situacijama zalažem se za socijalni dijalog, a ne za zakon jačeg. – komentirao je situaciju predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply