Udruge osoba s invaliditetom dobivaju prostore od Zagreba

Udruge osoba s invaliditetom dobivaju prostore od Zagreba

 Predstavnici udruga osoba s invaliditetom danas su sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem potpisali sporazum o dobivanju poslovnih prostora i stanova u Novom Jelkovcu čime će se na adekvatan način riješiti njihov dugogodišnji problem.

Sporazum je potpisan između Grada Zagreba i CEDEPE – Društva osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb, Društva distrofičara Zagreb, Društva tjelesnih invalida, Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i Saveza društava distrofičara Hrvatske.

Sporazumom im Grad daje 15 poslovnih prostora, ukupne površine 1477 četvornih metara, i tri stana, svaki površine 134 četvornih metara. Grad će financirati projektnu dokumentaciju i do kraja 2015. namjenski urediti sve prostore tako da će u proljeće 2016. opremljene poslovne prostore i sve programske sadržaje moći koristiti osobe s invaliditetom.

Bandić je prilikom potpisivanja sporazuma istaknuo da će se uložiti onoliko novca koliko će trebati kako bi ti prostori bili “najljepši i najbolji u ovom dijelu Europe”.

Najavio je da će prostori biti u prizemlju poslovne zgrade, u cjelini projektirani za osobe s invaliditetom. Također je istaknuo da će u Novom Jelkovcu biti prilagođeni osobama s invaliditetom i dvije škole, vrtić, bazen, dvorana, zdravstvena stanica, knjižnica i tržnica.

Tekst: HIN

Foto: M

ario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply