Potpisan Sporazum Pravne klinike i Grada Zagreba

Potpisan Sporazum Pravne klinike i Grada Zagreba

Grad Zagreb i Pravna klinika,potpisali su Sporazum o suradnji na projektu poboljšanja standarda pravne zaštite građana.

Potpisnici Sporazuma, gradonačelnik Milan Bandić i dekan Pravnog fakulteta Hrvoje Sikirić složili su se da je ovo važan korak u zajedničkoj suradnji kojim bi se trebao osigurati još bolji pravni sustava te da i nadalje treba poticati izvrsnost u nastavnome procesu, s obzirom na povećanje broja predmeta na oko 2 200 u prošloj godini, što ih obrađuje preko 120 osoba, studenata, akademskih mentora, vanjskih suradnika.

– Ovo je nastavak suradnje Pravnog  fakulteta  i Grada Zagreba. Pravna klinika je tu da pruži pravnu pomoć, onima kojima je ta pomoć potrebna. Na Pravnoj klinici rade naše najbolji studenti zadnjih godina,  kojima je to dobra praksa za svoje buduće zanimanje.- rekao je Hrvoje Sikirić, dekan Pravnog fakulteta.

Grad se obvezao Pravnoj klinici ustupiti prostor od 195 m² u Žerjavićevoj ulici 6, jer im sadašnji prostorni uvjeti, unatoč potpori i sredstvima Pravnoga fakulteta, nisu više dostatni.
– Zahvaljujem se na svemu što radite za naše građane, pravne usluge koje pružate su hvale vrijedne i Grad Zagreb će podupirati vaš rad ćime smo se i obavezali ovim sporazumom.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply