FOTO: Snježna kraljica 4. i 6. sječnja 2015. na Sljemenu

FOTO: Snježna kraljica 4. i 6.  sječnja 2015. na Sljemenu

Na Sljemenu u Tomislavovom domu održana je konferencija za medije nakon što su vodeći ljudi FIS Svjetskog skijaškog kupa i ove godine ljetni termin iskoristili za posjetu Zagrebu i Sljemenu i obavili tehničku inspekciju Crvenog spusta. Vip Snow Queen Trophy 2015.održat će se  4. siječnja u  jutarnjim satima ženski slalom, a nakon toga utrka legendi, dok će u popodnevnom terminu 6. siječnja održat se muški slalom.

Cilj posjete uvijek je tehnička inspekcija prvenstveno sljemenskih ski staza, ali i razgovor o svim segmentima organizacije Audi FIS Ski World Cup “Vip Snow Queen Trophy”. No dok je nekoliko posljednjih godina inspekciju samostalno obavljao donedavni glavni direktor utrka FIS Svjetskog kupa za skijaše Günter Hujara, delegacija FIS-a ovoga je puta bila nešto brojnija i, uz Hujaru (sada u novoj funkciji tehničkog eksperta – savjetnika FIS-a), uključivala je novog glavnog direktora utrka FIS Svjetskog kupa za skijaše Markusa Waldnera, Markusa Mayra, direktora utrka FIS Svjetskog kupa skijašica u tehničkim disciplinama te Emmanuela Coudera, novog koordinatora za muški dio FIS Svjetskog kupa.

Ispred Organizacijskog odbora sljemenskih utrka goste iz FIS-a ugostili su Miho Glavić i Vedran Pavlek i Dragutin Žiljak ispred skijališta Sljeme te Reno Fleiss, glavni voditelj ekipa za snježnu pripremu staza za natjecanje. Konferenciju za medije uveličao je i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, koji je rekao kako će i dalje davati veliku potporu Snježnoj kraljici jer ona napravi za promociju Grada Zagreba više nego svi ostali događaji.

I tijekom same inspekcije, i na konferenciji za medije, najviše je riječi bilo o mogućim dodatnim unaprjeđenjima sustava zasnježivanja, kao i već duže aktualnom pitanju realizacije većeg akumulacijskog jezera. Veće jezero imalo bi za cilj što veće smanjivanje opasnosti od otkaza utrka, ali i Sljeme bi njime, ne samo za skijašice i skijaše iz Svjetskog kupa, već i za građanstvo, u konačnici postalo skijalištem na kojem se skija više od 100 dana u sezoni, a ne samo 19 dana, kao ove godine. Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako se na rješavanju ovih pitanja i dalje radi te kako je sva potrebna dokumentacija od strane grada proslijeđena.

Svi ostali segmenti organizacije utrka na Sljemenu od gostiju iz FIS-a jasno su iznova pohvaljeni, pohvaljen je i interes čitave javnosti za same utrke te je još jednom istaknuto kako su se Zagreb i Sljeme, unutar kalendara Svjetskog kupa, svojom organizacijom utrka čvrsto nametnuli kao značajno odredište.

 Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply