Ljetni diskont kulture: Book Crossing

Ljetni diskont kulture: Book Crossing

Ljubitelje dobrog štiva pozivamo da nam se pridruže i donesu knjige koje žele osloboditi s polica. Druženje na BookCrossingu zakazujemo za petak 11. srpnja, od 20:30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka.

Dolazi ljeto i ugodne dokolice na plažama pa je neizostavan dio opreme i zanimljiva literatura. Stoga dođi na Ljetni diskont i opskrbi se knjigama. U Centru za kulturu Trešnjevka proglašena je prva Book Crossing zona – cekatebookcrossing. Tako je CeKaTe postao mjesto gdje se možete “učlaniti” u ovu jedinstvenu knjižnicu i besplatno nabaviti dobre naslove, ali i svoje knjige otputiti u svijet knjigoljubaca.

Što je Book Crossing? Međunarodna akcija pokrenuta prije desetak godina a realizira se ostavljanjem knjiga na javnim mjestima s porukom – PROČITAJ ME!, koja jasno ukazuje da knjiga nije izgubljena nego je ostavljena s namjerom. Za početak dovoljno je odlučiti darovati knjigu te je označiti naljepnicom koja se može preuzeti s internetske stranice www.bookcrossing.com. U naljepnicu upišete jedinstveni identifikacijski broj (BCID). Označenu knjigu bookcrosseri ostavljaju na javnim mjestima ili mjestima predviđenim za razmjenu kako bi je mogli pronaći drugi čitatelji. Nakon čitanja knjiga se prosljeđuje dalje i tako nastavlja lanac čitateljske razmjene. Do sada je u svijetu „oslobođeno” više od 15 milijuna knjiga.

 

Leave a Reply