Cedevita u B skupini Eurolige

Cedevita u B skupini Eurolige

U Barceloni je održan ždrijeb skupina za novu sezonu Eurolige. Cedevita će igrati u skupini B, sa najskupljom momčadi Europe, moskovskim CSKA, prvakom Europe Maccabijem iz Tel Aviva, bivšom momčadi trenera Repeše i pomoćnika Mršića Unicajom iz Malage, Albom iz Berlina, klubom gdje je kao kapetan završio karijeru Matej Mamić te francuskim Limogesom.

Jasmin Repeša ždrijeb je pratio u rodnoj Čapljini. “Iako smo “novi” u elitnom euroligaškom društvu naše su ambicije, govorim to jasno, prolazak u TOP 16. To zasigurno neće biti lako, to znamo, ali isto tako znamo da se nećemo zadovoljiti isključivo sudjelovanjem već ćemo biti kompetitivni. Pred nama je zaključenje rostera, dovođenje još nekolicine igrača. Moramo vidjeti rostere suparnika, kako će oni to zatvoriti. Protivnici su jaki, eminentni klubovi, vrlo atraktivni i vjerujem da ćemo našim nastupima u Euroligi, kvalitetom protivnika privući publiku u KC Dražen Petrović gdje ćemo igrati domaće euroligaške utakmice. Na nama je da svojim pristupom i igrama privučemo iz kola u kolo sve veći broj poklonika.” 

Luka Babić: “Vjerujem da smo izvukli idealnu skupinu. CSKA i Maccabi su favoriti i vjerojatno će biti na prve dvije pozicije uz činjenicu da će dvorana u Zagrebu biti prepuna kada budemo igrali s njima. S Unicajom i Albom možemo igrati a o Limogesu, iskreno, ne znam puno, ali vjerujem da neće biti jači od nas. Sve u svemu, držim da imamo šansu proći u TOP 16 ako budemo pravi i damo maksimum u ključnim trenucima.”

Na ždrijebu u Barceloni Cedevitu su predstavljali predsjednik Mladen Veber koji je imao niz bilateralnih susreta kao i direktor kluba Krešimir Novosel. “Skupina je vrlo interesantna, atraktivna i jaka. Uostalom svaka je takva u Euroligi. Gledatelji u Zagrebu imat će prilike vidjeti prvake Europe Maccabi uz sportskog direktora Nikolu Vujčića, tu je najskuplja europska momčad, superjaki CSKA. I ostale momčadi su atraktivne ali držim da ćemo s njima moći igrati i da ćemo, nošeni velikim brojem poklonika košarke u Zagrebu, proći u TOP 16 što bi bio fantastičan uspjeh za naš mladi klub.”

U skupini A su: Real M, Anadolu Efes, Žalgiris, Nižnji Novgorod, Dinamo Sassari i kvalifikant. Skupina C: Barcelona, PAO, Fenerbahče, EA Milano, Bayern i Turow. Skupina D: Olympiacos, Valencia, Laboral, Galatasaraj, Crvena Zvezda i Neptunas.

Tekst: KK Cedevita

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply