Najavljen projekt ,,VAU Park”

Najavljen projekt ,,VAU Park”

Grad Zagreb, na jesen će biti bogatiji za još jedan park koji će biti isključivo namijenjen kućnim ljubimcima i njihovim vlasnicima.

Nestlé Purina i Pet centar predstavili su projekt ,,VAU Park”,  koji će se, u suradnji s Gradom Zagrebom, opremiti najveći park za pse u Zagrebu,  na području Ravnica, kojeg je osmislio arhitekt Duje Dvornik. Riječ je o zelenoj površini na Ravnicama koja se prostire na 1970 m²,  koja je prostornim planom uređenja predviđena upravo za tu namjenu.

– Ja sam sretan što će grad Zagreb imati ovakav park. Vi svi znate koliko ja volim životinje, ali to nije jedini razlog zbog kojeg podržavam ovu inicijativu. Realizacija  ovog i njemu sličnih projekata iznimno je važna suradnja privatnog i javnog sektora. Grad je osigurao lokaciju, dok će tvrtka Zrinjevac i njeni djelatnici pomoći u uređenju i opremanju parka. – rekao je Milan Bandić.

Važnu ulogu u samom opremanju parka vodit će Holdingova podružnica Zrinjevac.

– Radove ćemo početi izvoditi u drugoj polovici mjeseca kolovoza, a plan je da 04. listopada na Međunarodni dan kućnih ljubimaca bude otvorenje parka – rekao  Igor Toljan.

– Zagreb ima oko 60.000 pasa kućnih ljubimaca. U želji da poboljšamo kvalitetu njihovih  života, ali i potaknemo njihove vlasnike da više vremena provode u prirodi, došli smo na ideju ,,VAU parka”. Izgradnjom parka za pse u Zagrebu Nestlé Purina i Pet centar najavili su projekt, koji u budućnosti planiraju proširiti i na ostale gradove u Hrvatskoj.- rekla je Olivera Međugorac,voditeljica komunikacija i marketinških servisa tvrtke Nestlé Adriatic.

Pet centar odlučio je do kraja godine izdvajati 10 kn od svakog kupljenog proizvoda iz asortimana Purina Pro Plan hrane za pse, s uvjerenjem da će ljubimci i njihovi vlasnici uistinu uživati u novoj zelenoj oazi rezerviranoj samo za njih.- rekla je Ljiljana Markov Međugorac, direktorica Pet centra.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply