KHL MEDVEŠČAK: Segal, dvostruki osvajač Caldera ubrlogu

KHL MEDVEŠČAK: Segal, dvostruki osvajač Caldera ubrlogu

Brandon Segal je 2002. godine na NHL draftu bio 102. izbor Nashville Predatorsa.

U medvjeđi Brlog dolazi još jedan iskusni napadač te dvostruki osvajač Calder kupa – BrandonSegal. Kanađanin igra na poziciji desnog krila i ovo će mu biti premijerna sezona izvan granica Sjeverne Amerike i u KHL-u.
”Brandon je snažno desno krilo koje igra s puno energije, ali isto tako ima jako dobar osjećaj za zabijanje golova. Tip je igrača kakvog dosad nismo imali na rosteru. Potreban nam je njegov stil igre i to je nešto što smatram da nam je nedostajalo prošle sezone. Vjerujem da će Segal biti među top 9 naših igrača i netko tko će gurati momčad u ključnim minutama i situacijama. U AHL-u je uvijek bio jedan od najboljih strijelaca svoje momčadi, a odigrao je i 100 NHL utakmica. Svestran je igrač i to mi se jako sviđa”, izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.
Brandon Segal je rođen 1983. u North Delti (Britanska Kolumbija, Kanada). Juniorski staž odradio je u WHL-u igrajući za Calgary Hitmen, a 2002. je na NHL draftu bio 102. izbor Nashville Predatorsa. Prvi profesionalni ugovor potpisao je 2003./2004. s AHL klubom Milwaukee Admirals s kojima je odmah te prve godine osvojio i Calder kup. Član Admiralsa bio je i naredne tri sezone, a 2007./2008. je odigrao 54 utakmice za Portland Piratese i 22 za Norfolk Admiralse (oba AHL). Prijelaz u Norfolk Segalu je 2008./2009. donio priliku da debitira u NHL-u za Tampu Bay Lightning (2 utakmice). Idućih sezona brojka NHL utakmica se povećala te je igrao na dvije strane, i u NHL-u i AHL-u. Osim Tampe nosio je dres i Los Angeles Kingsa, Dallas Starsa i New York Rangersa (NHL), te Manchester Monarchsa, Texas Starsa, Rockford IceHogsa, Connecticut Whalea te Hershey Bearsa (AHL), a 2011./2012. je još jednom podigao pehar Calder kupa, ali s Norfolk Admiralsima.
Segal je tijekom profesionalne karijere odigrao 103 utakmica u NHL-u (11 golova, 11 asistencije) i 711 u AHL-u (176 golova, 173 asistencije), a 2014./2015. će debitirati preko oceana u KHL-u.
Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply