Na zagrebačkim tržnicama samo domaće

Na zagrebačkim tržnicama samo domaće

Na  tržnici Dolac, gradonačelnik Milan Bandić podijelio je 29 certifikata proizvođačima hrane koja se prodaje na tržnicama, certifikat je dokaz da je hrana sazrijevala na polju i sa tog polja došla na tržnicu.

– Projekt Proizvod hrvatskog seljaka, zajednički je ideja Zajednice udruga hrvatskih povrćara i Udruge hrvatskih tržnica, a cilj nam je omogućiti potrošaču jednostavno prepoznavanje pravih poljoprivrednika koji na tržnici izravno prodaju svoje proizvode. Zahvalio bi svim proizvođačima, koje smo gnjavili malo više nego inače na strpljenju, jer to je sve bilo potrebno kako bi mogli vama podijeliti certifikate. – rekao je Miljenko Ernoić, tajnik Udruge hrvatskih tržnica.

– Ja sam ovdje svaku subotu i jako volim kupovati domaće proizvode, koji na oko nisu lijepi, ali su zdravi i kvalitetni jer su domaći. Važno je da će naše tržnice biti bogatije za 29 proizvođača sa Certifikatom domaćeg proizvoda. – rekao je Milan Bandić.

Proizvođači koji posjeduju certifikat imaju posebno obilježje u žuto-zelenim bojama isto tako oni će biti smješteni na posebnim dijelovima tržnice kako bi kupcima bili prepoznatljivi, i samim time dali do znanja da je njihov proizvod 100% domaći.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply