Gospodarstveni posjet Astanu

Gospodarstveni posjet Astanu

Gradonačelnik Milan Bandić u prvi posjet Astanu poveo je Davora Šterna, gradskog zastupnika i gospodarstvenika,  te predstavnike  tvrtki Viadukt i Dalekovod i predstavnike Holdingovih podružnica.

Grada Zagreba u Astani je prisustvovalo obilježavanju 16. obljetnice nove prijestolnice, a prijateljska suradnja i službeno je potvrđena potpisima dvojce gradonačelnika Milana Bandića i Imangalia Nurgaliyevicha Tasmagambetova na Memoranduma o uspostavi bliskih odnosa između glavnih gradova.

  Astan, je  metropola dinamičnog rasta i razvoja koja nudi mnoge poslovne prilike, s nama su išli i predstavnici gospodarstvenika kojima je to bila odlična prigoda za stvaranje poslovnih kontakata. – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

– U posjetu Kazahstanu, događala se neka druga tema, neka druga priča i perspektiva. Kazahstan je nova država kao i Hrvatska. Astan je prekrasan grad od milijun stanovnika, građen je po mjeri čovjeka, interesantne infrastrukture.- rekao je Davor Štern.

– Grad bez ljudi, to je prvi dojam kada dođete u taj grad. Njihov javni prijevoz nije razvijen, imaju samo autobusni gradski prijevoz, kod njih se parkiranje ne naplaćuje. Grad je jako moderan, ali jako prazan.- rekao je

Uzvratni posjet izaslanstva Astana dogovoren je za mjesec rujan, kada će se ovaj prvi susret učvrstiti i krenuti prema jačanju gospodarskih, kulturnih i razvojnih  veza obiju gradova.

 Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply