FOTO: Dinamo pobjedom završio pripreme u Sloveniji

FOTO: Dinamo pobjedom završio pripreme u Sloveniji

Dinamo je prijateljskom  utakmicom protiv Karpatyja ,završio pripreme u Sloveniji.

U  posljednjoj pripremnoj utakmici uoči početka sezone 2014./2015., Dinamo je dobrom igrom došao do pobjede, nad  Karpatyjem  rezultatom 2:0.

Prvi gol za vodstvo Dinama postigao je Duje Čop u 39. minuti utakmice, a drugi gol je postigao Marcelo Brozović.

Dinamo je kontrolirao utakmicu svih 90 minuta, bez većih oscilacija u igri, ekipa djeluje dobro, isto kao što su se dobro uklopili i nova pojačanja Dinama.

Na posljednjoj pripremnoj utakmici kapetansku vrpcu nosio je Jerko Leko, koji je dao svoj osvrt na pripreme i utakmicu, u kojoj je spasio Dinamo da ne primi gol, i isto tako imao je dobru asistenciju uz Andriaševića za prvi gol Čopa.

– Ovo je tek pripremna utakmica, novi igrači su se već pomalo  privikli, noge su nam još teške, ali mislim da će sve biti bolje kada sezona krene. Sada nas čeka ta utakmica sa Rijekom  i onda kvalifikacije sa Žalgirisom.- rekao je Jerko Leko.

Novi golman Eduardo, pojačanje na golu i dodatna sigurnost u igri.

-Već se vidjelo na treninzima da je ekskluzivan, da ima iskustvo, da se postavio i autoritativno, mislim da će on biti pravo pojačanje na terenu.- rekao je Leko. – Ova pripremna utakmica, je dobro prošla, prvu smo izgubili, drugu smo igrali neriješeno, i ovu smo sada pobijedili. Nakon ove utakmice, čeka nas dan odmora i onda pripreme za utakmicu sa Rijekom.- rekao je Leko.

Pred Dinamom je jedna teška utakmica  sa Žalgirisom, važno je da Dinamo dobro odigra tu prvu utakmicu.

– Žalgiris je jedan dominantan protivnik isto kao što smo mi ovdje. Drago mi je da prvu utakmicu igramo doma, tamo će nam biti teže jer oni imaju umjetnu travu, a na njoj je teže igrat. Bez obzira na sve mi smo favoriti. -rekao je Leko.

Zadovoljan je sa proteklim pripremama i trener Modrih Zoran Mamić.

– Mogu reći da sam zadovoljan sa odrađenim pripremama, svi igrači su sve dobro odradili, nije bilo nikakvih ozljeda. Mi nismo završili sa napornim radom, i nećemo povratkom u Zagreb smanjiti intenzitet treninga. I želio bi reći da je Šimunić sjajno odradio pripreme i da se nije štedio u niti jednom treningu.- rekao je trener Dinama, Zoran Mamić.

Koji je službeni jezik u svlačionici, španjolski, portugalski ili engleski.

– Portugalski jako malo, svi jako dobro znaju engleski, španjolski se više govori, bitno je da se mi razumijemo, da razumijemo jezik nogometa.- rekao je Mamić.

Pred Dinamom je ponovo Europa i želja da napokon u njoj prezimi. Da li će ove godine  Dinamo ostvariti taj cilj ili će ostati kao i do sada pusti san, uskoro ćemo dobiti odgovor na to vječito pitanje.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

 

Leave a Reply