GRADSKA SKUPŠTINA: Cibona i Darko Stazić aktualni, na aktualnom satu

GRADSKA SKUPŠTINA: Cibona i Darko Stazić aktualni, na aktualnom satu

Na aktualnom satu prvo pitanje oko Cibone postavila je zastupnica Margareta Mađerić, koju je zanimalo zašto je Cibona odustala od Eurolige , pitanje oko Cibone postavio je i Tomislav Stojak.

– Niste govorili istinu prošli puta, jer ste rekli da će sve biti riješeno, a ništa nije riješeno, Cibona je ostala bez Eurolige i bez Daria Šarića.- rekao je Tomislav Stojak.

Lovrić je odgovorio da odluka o financijskoj sanaciji Cibone nije značila nikakvu “milostinju” već se radilo o završetku spora između Grada Zagreba i Cibone, koji je završio medijacijom.

Također je najavio da će ovih dana otići iz Cibone i pozvao svakog tko može pomoći da pomogne tom klubu.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije nazočan današnjoj sjednici Gradske skupštine jer je na službenom putu, na što su zastupnici negodovali podsjetivši kako je svojedobno najavio da će nazočiti svakoj sjednici Gradske skupštine.

Margareta Mađerić  postavila je pitanje oko razrješenja i  ponovnog postavljanja istog ravnatelja kazališta Gavella, jer natječaj koji je raspisan na HZZ napisan je točno za Darka Stazića.

–  Stazić je 19. ožujka promijenio Pravilnik o radu i izmislio radno mjesto koje do sada nije postojalo. On bi danas trebao biti razriješen, a 1. srpnja na burzi rada objavljen je natječaj za radno mjesto višeg savjetnika ravnatelja Gavelle, u potpunosti prilagođen njemu, mjesto višeg savjetnika ravnatelja nema niti jedno drugo kazalište te da su po odluci gradonačelnika, sva zapošljavanja u kulturi zabranjena. Stazić je sve dogovorio s Gradskom upravom na čelu s Milanom Bandićem koja traži njegovu ostavku već dulje vrijeme.- rekla je Margareta Mađerić

Iako će odstupiti sa mjesta ravnatelja, radno mjesto višeg stručnog savjetnika omogućilo bi mu ostanak u Gavelli i imao bi plaću od oko 14.000 kuna jer mjesto višeg savjetnika ravnatelja ima koeficijent 4,5, što je plaća između 14 i 15 tisuća kuna.

– Zbog  kompleksnosti, pitanja odgovor će te dobiti dobiti pisanim putem.- odgovorila je Vesna Kusin

– Gdje je kraj SDP-ovoj braći koja pustoše gradski proračun. Od vašeg saziva niti jedan odgovor koji ste pisanim putem obećali nisam dobila, a rok za ovaj natječaj je osam dana i zato molim da mi se što prije dostavi odgovor na ovu temu. -rekla je Mađerić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply