Događanja drugog dana 3. Festivala Miroslava Krleže

Događanja  drugog dana 3. Festivala Miroslava Krleže

Na drugom danu Festivala, koji se održava u Memorijalnom prostor Miroslava Krleže, Krležin Gvozd 23, nudi se dobar i zanimljiv program u 12,00 sati događa se predstavljanje knjige Istvána Lıkösa Od Kaptola do Ludoviceuma.

Dvojezično hrvatsko-mađarsko izdanje Od Kaptola do Ludoviceuma/A Kaptoltól a Ludovikáig (Hrvatska nacionalna svijest i doživljaj mađarstva u djelu Miroslava Krleže) trideseta je knjiga uglednog komparatista Istvána Lıkösa, autora niza kroatističkih radova čiji se počeci vežu uz opus Miroslava Krleže. Knjiga je prvotno, prije sedamnaest godina, objavljena na mađarskom jeziku, a hrvatski je prijevod Melinde Ádám uz ponovno objavljivanje originala objavljeno u Budimpešti prošle godine u izdanju nakladnika Croatica.

U 21,00 sat na rasporedu je predstava Miroslava Krleže U logoru 2.čin u režiji Georgija Para, u predstavi sudjeluju studenti druge godine Akademije dramske umjetnosti iz Zagreba.

Svi programi počinju u 20,30 sati, cijena ulaznica je od 30,00 do 50,00 kuna, prodaja ulaznica i razgledavanje Memorijalnog prostora održat će se sat vremena prije početka predstave.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply