DARINKO KOSOR: Privatizacija Cibone je jedino ispravno rješenje

DARINKO KOSOR: Privatizacija Cibone je jedino ispravno rješenje

Darinko Kosor sazvao je konferenciju za novinare sa samo jednom temom a to je KK Cibona.

Na prošloj sjednici Gradske skupštine po hitnom postupku donesena  je  točka o nagodbi grada Zagreba i Cibone , pod izgovorom da se Ciboni treba hitno pomoći da bi mogla osigurati natjecanje u Euroligi.

Da  Cibona nije rezultatski osigurala Euroligu, vjerojatno od ove sanacije ne bi bilo ništa, no ovako je za sada barem izbjegnuta mogućnost da Cibona ode u stečaj jer bi Grad nagodbom koja je predložena postao vlasnik ukupnih nekretnina Cibone koje su procijenjene na puno više od kredita koji je ranije preuzeo Grad teškog 23,5 milijuna kuna. Odnosno Cibona bi dobila 14 milijuna kuna od Grada, jer je kredit koji je u međuvremenu platio Grad narastao na 29 milijuna kuna. Ukupno je riječ o 43 milijuna kuna, ali je najveći dio tog novca otišao na plaćanje kredita.

I bez obzira na toliko financijsku pomoć Cibona je odustala od natjecanja u Euroligi, i za to je Darinko Kosor  pokrenuo pitanje u svim nadležnim institucijama i traži odgovore na pitanja,  koliki je stvarni dug Cibone, kako je moguće da je dug došao do iznosa od 100 milijuna kuna, a da za to nitko ne odgovara.

– Jučer sam pismeno od DORH-a zatražio da utvrdi kako su u Ciboni nastali dugovi od skoro 100 milijuna kuna. Isto tako čekam brzo reagiranje i državnog odvjetništva. U roku od deset dana želim financijsku bilancu kako bi u lipu vidjeli koliki je stvarni dug Cibone. Zanima me tko su članovi Udruge građana Cibona, kako se bira Skupština udruge koja ima samo tri člana  a to je  direktor i dva pročelnika. Želimo znati tko upravlja Cibonom . Stečaj Cibone ne dolazi u obzir, rješenje je da se Cibona privatizira ili da u upravi Cibone sjede oni koju daju novce.-  rekao je Kosor.

Sada ostaje vidjeti dali će institucije i kojom brzinom raditi svoj posao.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply