FOTO: Croatia osiguranje uz olimpijce do kraja 2016.

FOTO: Croatia osiguranje uz olimpijce do kraja 2016.

U prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora potpisan je u ugovor sa najstarijom osiguravajućom kućom Croatia osiguranje  i HOO-a o osiguranja sportaša koji se nalaze u pet razvojnih programa i sportaše olimpijce.  Ugovor o osiguranja stupa na snagu 2. srpanja i trajat će do 31.prosinca 2016.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Sanel Volarić, predsjednik uprave Croatia osiguranja i Josip Čop, glavni tajnik HOO-a, Božidar Jović i rukometaši CO Zagreba, Lovro Šprem i Josip Šandrk .

– Izuzetno mi je drago što je došlo do ove suradnje sa Croatia osiguranje najstarijim hrvatskim osiguravajućim društvom, koje je nedavno proslavilo 130 godina rada i po tome je 12 godina starija od prvih olimpijskih igara. Zajedničkom suradnjom pokušat ćemo ponuditi nove modele osiguranja koja bi trebala osigurati dugoročnu egzistenciju naših sportaša. – rekao je Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora.

– Hvala vam na ovako lijepom uvodu. Postoji svijet vrhunskog sporta koji je Croatia osiguranje odlučila  poduprijeti s godišnjom premijom osiguranja u ukupnom iznosu od 800.000 kuna, a ponudit ćemo i posebne pakete za sportaše koji su završili svoju sportsku karijeru. – rekao je Sanel Volarić, predsjednik uprave Croatia osiguranja.

Koliko je važan ovaj ugovor za sportaše i sami razvoj sporta objasnio je i glavni tajnik HOO-a Josip Čop.

– U ime stručne službe zahvaljujem se CO na ovakvom ugovoru i mogao bi reći da se stvar napokon pokrenula. Mislim da smo na početku jednog razdoblja gdje se Hrvatske sportaše prepoznaje kao najbolji Hrvatski proizvod. Isto tako ništa ne može toliko afirmirati ljude kao što je sport. Ovaj ugovor je od izuzetne važnosti za HOO, jer ćemo osiguravanjem sportaša od posljedica nezgode zaokružiti naše razvojne programe. – rekao je Josip Čop, glavni tajnik HOO-a.

Tekst : Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto : Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply