Akti gradonačelnika postali akti dogradonačelnica

Akti gradonačelnika postali akti dogradonačelnica

Uoči sutrašnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine, zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek najavila je teme o kojima će se raspravljati, a od zanimljivijih su otpad i parkiranje.

Uvađanje parkirnih zona, na mjestima gdje se do sada nije naplaćivao parking, prepustiti će se predstavnicima gradskih četvrti koji će donijeti odluku o naplati parkiranja.

Na 15. sjednici Gradske skupštine,  ponovo će raspravljati o otpadu, ali ne i o cijeni zbrinjavanja otpada, odustat će se od obračuna otpada po kvadratu.

– Odluci o cijeni mora prethoditi ova  odluka o javnoj usluzi prikupljanja miješanog komunalnog otpada, a prijedlog cijene bit će donesen u roku tri mjeseca. Naplata će ići prema količini otpada, ali cijenu u ovom trenutku ne možemo reći. – rekla je Sandra Švaljek.

Novinare je zanimalo zašto jedno privatno poduzeće kao što je u konkretnom slučaju poduzeće Viadukt daruje materijal za obnovu pješačkog mosta. Na to pitanje odgovor je dao Dinko Bilić, pročelnik Gradskog ureda za  prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

– Viadukt  slavi svoju obljetnicu i iz tog razloga  izrazio je želju da napravi jedan pješački most i mi smo to prihvatili. I  to je bila jedina intencija  namjere.- rekao je Bilić

Zbog izostanka gradonačelnika koji je na službenom putu u Rimu na sutrašnjoj sjednici neće biti aktualnog sata.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply