DAVOR BERNARDIĆ: Sretan put gradonačelniče!

DAVOR BERNARDIĆ: Sretan put gradonačelniče!

Poručio je gradonačelniku predsjednik zagrebačkog SDP-a, Davor Bernardić nakon što su ga novinari pitali kako komentira činjenicu da gradonačelnik ide na put u Rim i Kazahstan i neće prisustvovati sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba.

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik zagrebačkog SDP-a dotakao se brojnih tema, međuostalim bilo je riječi o izvršenju proračuna za 2013. godinu, nespremnosti gradske uprave da uvede sustav odvojenog prikupljanja otpada, problemima KK Cibone i
uvođenju parkinga na području cijelog Zagreba.

Bernardić se zapitao se gdje su najavljene investicije i kapitalni projekti u Gradu Zagrebu.

– Najbolji dokaz padu investicija je pad izvršenja komunalnog doprinosa od čak 34%. Investicije u gradu su u slobodnom padu i ulaze u sljedeću fazu koju možemo nazvati još malo pa nestalo. Ako je Skupština bila krivac 2012., tko je krivac sad? Možda postoji mrvica krivnje i u nama samima, vrijeme je da se odgovorni ljudi koji vode grad to zapitaju,- zaključio je Bernardić.

Nespremnost gradske uprave da od danas uvede odvojeno prikupljanje otpada što je i zakonski rok Bernardić je komentirao ovako:

– Stavi pravu stvar na pravo mjesto. Koje mjesto? Ta nova mjesta još nitko nije vidio. Nitko u Zagrebu ne zna o čemu se radi i
nitko nije vidio niti jednu novu kantu. Ako se ne uvede sustav, kazne će platiti grad iz džepa građana.Budimo malo iluzionisti, zamislimo da imamo najbolji sustav za odvajanje, da svaka zgrada ima 5 kanti, da odvajamo biootpad od mrkvice i salatice, da skupljamo papir, staklo i metal, gdje bi išao taj otpad? Centra za gospodarenjem otpada nema, opet sve na istu prenatrpanu hrpetinu smeća na Jakuševcu.- rekao je Bernardić

– Očito je da je riječ o još jednom magla projektu, o njemu se puno priča, a ništa se ne događa. Zagreb je pun takvih projekata:
stadion, žičara, podzemna željeznica, terme, spalionica, Gredelj, Zagrepčanka, sljemenski tunel, sjeverna tangenta… Prava pjesma za ovu kampanju bila bi Magla svuda, magla oko nas!- zaključio je priču o otpadu Davor Bernardić.

Bernardić je komentirao i Cibonino neigranje Eurolige: – 50 milijuna kuna je po hitnom postupku kroz preko 350 stranica materijala koji su stigli pola sata prije sjednice skupštine prije mjesec dana dodijeljeno Ciboni. Tada je govoreno da je to za spas kluba, a danas govore da klubu spasa nema. Pravo pitanje u ovom slučaju je gdje su pare? Zapravo, vodi se mrtva trka, hoće li prije Cibona zaigrati u Euroligi ili će početi odvojeno prikupljanje otpada? – ironičan je bio Bernardić.

Bernardić je još jednom ponovio da se uvođenjem plaćanja parkinga u cijelom gradu zapravo za Zagrepčane uvodi novi, drugi po redu porez na motorna vozila, te da vjeruje da će rashodi nastali za kontrolu novih parking zona biti veći od prihoda od parkiranja, ali i da donošenje ove odluke ovisi o predsjedniku skupštine Kosoru.

– U gradskoj skupštini to može proći samo glasovima HSLS-a čiji predsjednik je rekao da to neće podržati,- kazao je Bernardić.

Tekst/Foto: Inga i Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply