Predstavljen program 3.Festivala Miroslav Krleža

Predstavljen program  3.Festivala Miroslav Krleža

U memorijalnom prostoru Miroslava Krleže, na Krležinom Gvozdu 23, predstavljen je program 3.Festivala Miroslav Krleža koji će se održati od 3.-7. srpnja. Predstavljanju su prisustvovali Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, Goran Matović, ravnatelj Festivala Miroslav Krleža, Jolana Mann i  Vinko Ivić, ravnatelj MGZ

– Namjera nam je da Festival afirmira Miroslava Krležu kroz razne medije i da pokažemo koliko je Krleža bio svevremenski pisac. Krležin Gvozd pokazao se kao sretno mjesto susreta, svi događaji koji se tu odvijaju za vrijeme Festivala  zanimljivi su i atraktivni.  Ovo je jedan mali Festival za velikog pisca. – rekao je Goran Matović, ravnatelj Festivala Miroslav Krleža.

– Zahvaljujući Krleži zavoljela sam Hrvatski  i želja mi je da ovaj Festival s vremenom preraste u međunarodni festival.- rekla je Jolana Mann.

– Vozeći se prema kući Miroslava Krleže u jednom trenutku imao sam osjećaj da će se pojaviti izviriti iz nekog kuta, toliko je snažna njegova riječ da čovjek ima dojam kao da je on još živ. Grad Zagreb ima dvije planine jedna je Medvednica, a druga planina je Miroslav Krleža.- rekao je Milan Bandić.

Ovogodišnji Festival posvećen je  Prvom svjetskom ratu i na jedinstven način spaja autentične zagrebačke prostore ratnih zbivanja i jedinog našeg dnevničko-literarnog kroničara Velikoga rata.

3. festival  otvorit će predstava U logoru (2. čin), u režiji Georgija Para, uvodi u ratna zbivanja. Program se nastavlja prošlogodišnjom repriznim predstavama Agramerski prolaznici (režija Goran Matović) i Evropa danas (režija Zlatko Sviben) te premijerom Krležine ratne adrese u režiji Maria K ovača, a koje su posvećene Davnim danima kao jedinom našem literarnom dnevniku iz Prvog svjetskog rata. I na kraju Festivala slijede završni prizori predstave Pijana novembarska noć 1918. Kazališta Ulysses u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Svi programi počinju u 20,30 sati, cijena ulaznica je od 30,00 do 50,00 kuna, prodaja ulaznica i razgledavanje Memorijalnog prostora održat će se sat vremena prije početka predstave.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

 

Leave a Reply