Gradonačelnik Bandić predao humanitarnu pomoć Orašju i Tuzli

Gradonačelnik Bandić predao humanitarnu pomoć Orašju i Tuzli

Gradonačelnik Milan Bandić, nakon prošlotjednog posjeta poplavljenih područjau istočnoj Slavoniji, sada je posjetio i poplavom pogođena mjesta u Bosni i Hercegovini, Orašje i Tuzlu.

Grad Zagreb u suradnji s Crvenim križom i Caritasom donirao je oko 4.600 metara četvornih laminata, što je dovoljno za saniranje poda u stotinjak od preko 5.500 objekata za stanovanje, doniran je i šleper hrane i vode koja je potrebna na poplavljenom području.

– Dovezli smo 24 tone hrane i vode, jer prvi puta kada je konvoj išao iz Zagreba 26.svibnja za Tuzlu nismo slali pomoć  i sada smo to ispravili, ovo neće biti zadnja pomoć koju će Zagreb donirati,  sukladno potrebama na ovim područjima slati će se pomoć.- rekao je Petar Penava, ravnatelj Crvenog križa Zagreb.

– Pomoć koji je Crveni križ u suradnji sa gradom Zagrebom donio u Tuzlu i tuzlansku županiju ima višestruki značaj, jer to je pokazatelj građanima koje je pogodila poplava da nisu samu i napušteni i da o njima netko brine. Da i susjedi Hrvati brinu o njima i da će ta pomoć doći do njih. Ovom prilikom iskreno zahvaljujem i pozivam gradonačelnika Milana Bandića i predstavnika Crvenog križa da im uručim zahvalnicu za ovu donaciju.- rekla je Jadranka Duraković sekretar Crvenog križa Tuzlanskog kantona.

– Kada je čovjeku tešku onda mu treba priskočiti u pomoć, Grad Zagreb je sretan i ponosan i još je sretniji gradonačelnik kada može pomoći ljudima i u miru i u dobru, a naročito kada im krene po zlu. Zato ova mala gesta je mali znak pažnje za ljude koji su pretrpjeli velike štete od poplave, želim im da se što prije vrate u svoje domove i da što prije počnu funkcionirati i brinuti se za svoju budućnost.- rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply