Veliki povratak Petra Graše

Veliki povratak Petra Graše

Jedan od najprodavanijih muških glazbenika Hrvatske Petar Grašo nakon deset godina vraća će se na glazbenu scenu. Mediteranski hit Uvik isti Petar danas predstavlja slušateljima, a po prvi će ga puta izvesti na Splitskom festivalu 2014.

Jedan od najprodavanijih muških glazbenika, autor brojnih hitova i miljenik brojne, osobito ženske publike Petar Grašo nakon deset godina vraća se samostalnoj glazbenoj karijeri. Kada je najavio pjevačku pauzu koja je potrajala godinama bilo je mnogo slomljenih srca, no novi će Petrov ljetni hit ponovo mnoge ispuniti ljubavlju.

Dream team hrvatske glazbe Huljić – Grašo autori su pjesme Uvik isti s kojom će Petar iduće nedjelje nastupiti na Splitskom festivalu. Tri je puta bio pobjednik ovog najcjenjenijeg hrvatskog festivala, a prema reakcijama publike upravo je Petar i ovogodišnji favorit za pobjedu.

Mediteranska pjesma Uvik isti odiše autobiografskim elementima koje Petar otkriva publici, a brojne će obožavateljice ponovno zaluditi energija markantnog Splićanina. Autor glazbe je Tonči Huljić, tekst su zajedno napisali Vjekoslava Huljić i Petar Grašo, a aranžman Nikša Bratoš.

Petar Grašo glazbom se bavi od djetinjstva, kao bivši košarkaš već je sa šesnaest godina napisao hit Boginja za legendu Olivera Dragojevića. S pjesmom Trebam nekoga kao debitant premoćno pobjeđuje na Zadarfestu 1996. godine, a pjesma je punih 12 tjedana bila na prvom mjestu nacionalne top liste. Njegov album prvijenac Mjesec iznad oblaka koji je izdan krajem 1997. godine prodan je u rekordnih 110.000 primjeraka što ga do danas čini jednim od najprodavanijih muških izvođača u hrvatskoj povijesti.

Potkraj 1999. godine izlazi Grašin drugi album Utorak s kojim postiže platinastu nakladu u Hrvatskoj. Istim albumom postiže veliki uspjeh u susjednim državama, naročito Sloveniji gdje album Utorak dostiže osmerostruku zlatnu nakladu (preko 40.000 prodanih primjeraka) što je u Sloveniji do danas najveća tiraža jednog hrvatskog muškog izvođača. Grašin treći album naziva Šporke riči izlazi 2003. godine i također je dostigao zlatne naklade u Hrvatskoj, kao i u Sloveniji. 2011. godine gostuje kao pjevač uz producenta Gorana Bregovića i kompozitora Tonćija Huljića u world music projektu naziva Tonči Huljić & Madre Badessa band s kojim je snimio album Ka hashish.

Leave a Reply