Nova Geniusova videokamera za vozila bilježi sve pred sobom!

Nova Geniusova videokamera za vozila bilježi sve pred sobom!

Genius, vodeći globalni proizvođač periferija za računala, je predstavio  novi model u svojoj seriji digitalnih videokamera za vozila, oznake DVR-HD568.

Kao i druge kamere za vozila iz Geniusovog portfelja, DVR-HD568 idealno je rješenje za snimanje uvjeta vožnje na cesti ili kao pomoć pri nadzoru kretanja vozila, a može se koristiti i za sigurnosne namjene. Idealan je dodatak za sve profesionalne vozače i one koji provode puno vremena na cesti.

Novi model svojevrstan je nasljednik modela DVR-HD565, a za razliku od prethodnika nudi čak 20° veći kut pokrivanja. Kut od širokih 140° više je nego dovoljan za sveobuhvatni pregled ceste i situacije ispred vozila i jamči da na snimci apsolutno ništa neće promaknuti.

Korisnicima na izbor stoji mogućnost snimanja videozapisa u Full HD razlučivosti od 1920×1080 točaka uz 30 sličica po sekundi (fps) ili razlučivost od 1280×720 točaka uz 60 fps. Kvalitetu snimke osigurava objektiv fiksnog otvora blende f/2,4, zaštićen četveroslojnim staklom. Visokokvalitetan 1/2,7“ CMOS senzor omogućuje jasne snimke čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja ili u noćnoj vožnji, a podrška za HDR rezultira briljantnim i živim bojama i snimkom visokog kontrasta.

Snimljeni videozapisi mogu se pregledavati preko ugrađenog 2,4-inčnog LCD zaslona ili se mogu putem USB-a prebaciti na računalo, a moguće ih je gledati i na televizoru preko opcionalnog HDMI kabela.

Kamera se postavlja s unutrašnje strane prednjeg stakla ili na upravljačku ploču kako bi snimila sve što se događa ispred vozila. Zahvaljujući tankom dizajnu i malim dimenzijama, ne ometa vidno polje vozača. Videozapis može poslužiti za nadzorne svrhe ili za rekonstrukciju pojedinih prometnih događaja u slučaju potrebe.

Snimka se pohranjuje na SD karticu – podržani su kapaciteti do 32 GB, što omogućuje višesatno snimanje bez prekida. U slučaju da se kartica u potpunosti popuni videomaterijalom, kamera automatski briše najstarije snimke i nastavlja sa snimanjem bez potrebe za intervencijom korisnika.

Preporučena maloprodajna cijena kamere iznosi 899 kuna.

 

Leave a Reply