Gradonačelnik Milan Bandić u Tuzli prisustvovao proslavi Dana državnosti RH

Gradonačelnik Milan Bandić u Tuzli prisustvovao proslavi Dana državnosti RH

Generalni  konzul Republike Hrvatske u Tuzli Ivan Bandić, u hotelu Tuzla organizirao je povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, svečani prijem  na kojem je sudjelovao gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, Bahrija Umihanić, premijer Tuzlanskog kantona i Marijan Oršolić, premijer Posavskog kantona.

– Hrvatska slavi svoj 23. rođendan, godinu dana je članica Europske unije. Dali su naša očekivanja bila velika  samim time što smo postali članica EU-a , to je tema za neku drugu raspravu. Put koji je  Hrvatska prošla od neovisnosti od  1991. godine pa do danas, mnoge stvari mogli smo bolje napraviti, sa manje tih porođajnih muka, ali sada kada smo dio jedne velike obitelji može se reći da smo uspjeli.- rekao je Ivan Bandić, generalni  konzul Republike Hrvatske.

– Ja sam ovdje drugi puta od kada je Hrvatska članica EU-a, prvi puta sam bio u vrijeme Božića i sada, lijepo je doći i biti u Tuzli. Sve ono što Zagreb demonstrira na putu europskih metropola , to i Tuzla prolazi u svoje vrijeme kao multietični grad koji se uspješno razvija i želim im puno uspjeha, posebno mom prijatelju gradonačelniku Tuzle Jasminu Imamović. Želim reći da moramo biti malo više bolji ljudi i da svaki dan radimo neke dobro djelo. –rekao je Milan Bandić.

U Tuzli je ove godine proslava Dana državnosti bila veća, nego prijašnjih godina, zato što  Republika Hrvatska slavi po prvi puta Dan državnosti kao članica Europske Unije.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply