Počinje Fantastic Zagreb

Počinje Fantastic Zagreb

Gradonačelnik Bandić i pas Rudi najavili ovogodišnju novost – dog friendly.

Četvrto izdanje intrigantnog filmskog festivala najavljuje vrhunske naslove od kojih je većina europska ili regionalna premijera!

FZFF jedini je festival fantastičnog filma u cijeloj regiji, a već od prve godine podržava ga Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem kojeg je posebno razveselila činjenica da je Fantastic ove godine i dog friendly i svima onima koji na projekcije na Tuškancu odluče povesti svog ljubimca osiguran je besplatan ulaz.

– Dajem punu podršku ovom zanimljivom festivalu kao djelu zagrebačkog kulturnog ljeta kojim smo grad Zagreb pozicionirali na karti europskih kulturnih metropola. Dobrodošli na open-air i dog friendly Fantastic Zagreb. Zajedno s mojim Rudijem posjetit ću jednu od projekcija i uživati u osvježenju otvorene pozornice Tuškanac.” – izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Fantastic Zagreb film festival održava se od 27. lipnja do 05. srpnja, a u devet festivalskih dana oduševit će vas brojni trileri, fantastika, suspens, eksperimentalni filmovi, začudne drame, kratki filmovi i dodatna iznenađenja. Vrhunske projekcije očekuju filmofile u kinu CineStar Zagreb u Branimir Centru te u prekrasnom šumskom okruženju ljetne pozornice kina Tuškanac. Kratki program i predavanja te radionica filmske HD šminke posebnih efekata odvijat će se u kinu Europa. Pravi filmski doživljaj upotpunit će i jedinstvena projekcija na povijesnoj tvrđavi Medvedgrad koja će po prvi puta ugostiti filmski festival!

– Jako smo ponosni da i ove godine možemo prikazati veliki broj regionalnih i europskih premijera nekih od najvećih hitova žanovskog filma, i to svega nekoliko tjedana i mjeseci nakon svjetskih premijera. Posjetitelje očekuju hitovi poput ‘Racija 2’, ‘Babadook’ kojim i otvaramo festival, predivan animirani film svjetskog genijalca Miyazakia ‘Vjetar se diže’ te mnoga druga iznenađenja. A Medvedgrad je posebno zanimljiv događaj i jako smo ponosni što je naš generalni pokrovitelj Bnet prepoznao ideju i pomogao nam ostvariti tu večer – tamo sve gledatelje očekuje premijera filma ‘Sumorno ljeto’, koji prikazujemo prvi svega nekoliko tjedana nakon Cannes Film Festival.”– najavio je direktor festivala Stjepan Hundić.

Ulaznice za festival mogu se kupiti od 24. lipnja u Kinu Europa od 12 do 19 sati, te od 27. lipnja na blagajni ljetne pozornice kina Tuškanac od 20.30 do 23.30 sati. Ulaznice za projekcije u CineStaru mogu se kupiti na webu i blagajnama CineStara. Cijena ulaznice je 27 kuna, tjedna ulaznica 150 kuna, te studentska 120 kuna.

– Pred nama je još jedno izvrsno izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala, a kao višegodišnji sponzor, B.net je svim ljubiteljima fantastičnog filma omogućio bogati program. Uz besplatne sadržaje s ovogodišnjeg i prošlogodišnjeg izdanja u B.netovoj Videoteci i nagradne natječaje na našoj Facebook stranici i portalu online.hr, ove godine po prvi put organiziramo i projekciju na Medvedgradu. Ovaj filmski event ljeta s nestrpljenjem očekujemo i vjerujemo da će se publika odlično zabaviti. – izjavio je Donald Mudrinić, rukovoditelj Odjela za marketing i prodaju B.neta.

Od ove godine Fantastic Zagreb je i eco-friendly te je svoj katalog pretvorio u digitalno izdanje koje je dostupno svima na festivalskoj web stranici te sadrži mnogo dodatnih zanimljivosti, čak i strip i fantastične križaljke za razbibrigu. J Za više informacija o festivalu i proteklim izdanjima posjetite www.fantastic-zagreb.com. 

Leave a Reply