Gradonačelnikova čestitka u povodu Dana državnosti

Gradonačelnikova čestitka  u povodu Dana državnosti

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

čestitam vam od srca Dan državnosti Republike Hrvatske!

Dan kada je Sabor Republike Hrvatske donio dalekosežnu odluku o razdruživanju od ostalih jugoslavenskih republika kao izraz volje hrvatskih građana iskazane na referendumu, slavimo s ponosom, sjećajući se svih onih  koji su tijekom povijesti, boreći se na različite načine, sanjali slobodnu i  samostalnu Hrvatsku.

Posebno se sjećamo naših branitelja Domovinskoga rata koji su najzaslužniji za ostvarenje toga sna i za mogućnost da svoju državu oblikujemo po vlastitoj mjeri, na načelima samopoštovanja, slobode, demokracije, socijalne pravde,  solidarnosti i zajedništva.

To je izazov i odgovornost, posebno u vremenu krize i recesije, ali baš zato je i prilika da pokažemo da možemo, da imamo snage i hrabrosti riješiti probleme i zajedničkim radom i znanjem pokrenuti Hrvatsku u pravome smjeru, čuvajući vlastiti identitet i afirmirati se i kao dio šire, europske zajednice kojoj sada i formalno pripadamo.

S uvjerenjem da to zaista možemo, uz poziv da ponosno istaknemo hrvatske barjake, drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, vama i svim hrvatskim građanima čestitam 25. lipnja – Dan državnosti Republike Hrvatske.

 Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply