FOTO: Bandić i Radman razmjenom dekica najavili Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKul

FOTO: Bandić i Radman razmjenom dekica najavili Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKul

U Umjetničkom paviljonu održana je konferencija za novinare gdje je predstavljen program Zagrebačkog kulturnog ljeta – ZgKul koji i  ove godine donosi raskošnu ponudu festivala, međunarodnu smotru folklora, koncerte klasične i pop/rock glazbe, izložbe, kazališne, filmske i ulične predstave. Na predstavljanju programa prisustvovali su gradonačelnik Milan Bandić,  ravnatelj Hrvatske televizije, Goran Radman,  Maritina Bienenfeld,  direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport

– Drago mi je da ove godine činimo program zajedno sa Turističkom zajednicom Grada Zagreba i Hrt-om, zato što nacionalna kuća, Hrvatska televizija, će ući u svaki dom i to ne samo zagrepčana nego i u sve Hrvatske domove i prikazati sve ono što će se na desetak prostora u Gradu Zagrebu događati. Za vrijeme kulturnog ljeta ili kako smo ga nazvali ZG KUL.  Hvala još jednom svim ravnateljima kulturnih institucija, svim djelatnicima što će sudjelovati u  ovom programu. Zagreb će ponovo zauzeti vodeće mjestu na karti Europe po svom kulturnom programu.- rekao je Milan Bandić.

Jedna od novosti ovogodišnjeg Zagrebačkog kulturnog ljeta je koncertna pozornica na otvorenom, u parku ispred Umjetničkog paviljona, na kojoj će, u sklopu projekta Glazba i grad, dvije večeri zaredom nastupiti ansambli Hrvatske radiotelevizije. Tako će u petak 20. lipnja Jazz orkestar izvoditi omiljene pjesme Franka Sinatre i Michaela Bublea, a u subotu 21., na sam Svjetski dan glazbe, Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, pod ravnanjem Ivana Repušića, izvest će klasični program.

– Ovo je jedan lijepi  kulturni projekt i  suradnja HRT-a i Grada Zagreba, nadam se da će ovakvih suradnji biti još više u budućnosti.- rekao je Goran Radman, ravnatelj Hrvatske televizije.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply