Zagrebački HNS: „Grad se mora razvijati smisleno, a ne stihijski“

Zagrebački HNS: „Grad se mora razvijati smisleno, a ne stihijski“

Potaknut medijskim napisima o najavi gradnji javne garaže ispod tržnice Dolac, HNS Grada Zagreba poslao je priopćenje u kojemu naglašava svoje nezadovoljstvo stihijskim načinom upravljanja Zagrebom.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“HNS smatra kako se Grad Zagreb treba razvijati razumno i planski, a projekti moraju biti realni i izvedivi. Stoga se projekti ne smiju predlagati ovisno o trenutnim željama pojedinaca i biti samo još jedan projekt na papiru.

U vezi najnovije najave parkinga ispod Dolca želimo podsjetiti kako u centru Grada već postoji oko 4000 parkirnih mjesta koja akumuliraju oko 20.000 vozila na dnevnoj bazi. Ukoliko je želja da se iz užeg centra grada u potpunosti izbaci promet automobilima otvaranje još jedne garaže u strogom centru grada zasigurno ne bi pridonijelo ostvarivanju toga cilja.

Među ostalim, zagrebački HNS predlaže preispitivanje modela naplate parkiranja u garažama i pretplatnih karata jer velik dio garaža i dalje je poluprazan umjesto trošenja novca na izradu projektne dokumentacije projekata za koje struka unaprijed smatra da su teško izvedivi.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply