Suglasnost Grada Zagreba i Microsofta, za bolje usluge građanima

Suglasnost Grada Zagreba i Microsofta, za bolje usluge građanima

Gradonačelnik Milan Bandić i Ivan Vidaković direktor Microsofta za Hrvatsku potpisali su Sporazum o suradnji u projektu City Next,  to je projekt koji građanima omogućuje što bolju uslugu, odnosno brži dolazak do određenih dokumenata.

–  Ono što Zagreb radi najbolje je u Hrvatskoj, imamo talenta, znanja i viziju. Ovim sporazumom danas usavršit ćemo tri stvari. Prva je  poboljšati protok informacije i usavršiti komunikaciju sa sugrađanima, naša zadaća je da budemo dnevno vezani sa svim sredstvima, tehnologijama i alatima i da tu komunikaciju tehnički dovedemo do savršenstva, cilj je da smanjimo troškove, da imamo sve na jednome mjestu i da razvijemo investicije u gradu Zagrebu i suradnju s najboljima, kao što je to Microsoft.- rekao je Milan Bandić.

–  Brze promijene kako tehnološke tako i organizacijske, te izazovi urbanog življenja trebat će unaprijeđenu i efikasnu gradsku upravu, koja će imati za cilj podignuti kvalitetu života građana, ali i kreiranje novih poslovnih mogućnosti za privatni sektor. Izuzetno me veseli što je grad Zagreb prepoznao Microstofovu City Next inicijativu te Microsoft kao strateško tehnološkog partnera – rekao je Ivan Vidaković direktor Microsoft Hrvatska.

Korištenjem usluga oblaka grad može smanjiti troškove, povećati učinkovitost i produktivnost te uključiti građane na sudjelovanje u ovom procesu na inovativne načine.

Isto  tako potpisivanjem Sporazuma o suradnji u projektu Microsoft City Next, grad Zagreb učinio je prvi korak prema mogućnosti korištenja naprednih tehnoloških rješenja za ostvarivanje svojih razvojnih ciljeva kao i priliku da postane grad budućnosti.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA:HR

Leave a Reply