Nogometno ludilo može krenuti

Nogometno ludilo može krenuti

Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu počinje za dva dana, povodom te manifestacije gradonačelnik Milan Bandić te dane proglasio je Danima nogomete i samim time, dao je ugostiteljskim objektima priliku da svoje radno vrijeme produlje do 2,00 sata poslije ponoći.

–  Pred nama je Svjetsko prvenstvo u nogometu, svima koji vole taj sport želim da naša reprezentacija prođe što dalje, onima koji taj sport ne vole toliko, želim poručiti neka se malo strpe, da nas razumiju mi koji uživamo koji nas trese nogometna groznica od mene pa nadalje. Malo buke i malo više i malo koja pjesma više i malo koja piva više i malo koji decibel više da nas razumiju na trgovima, ugostiteljskim objektima, na mjestu susreta u gradu Zagrebu. Dragim ugostiteljima da vode o tome računa i da Zagreb žive 24 sata dnevno to je dobro za grad Zagreb, gospodarstvo ovoga grada, to je dobro za turizam ovoga grada, to je dobro za imidž ovoga grada, to je dobro za Hrvatsku. Gospodinu Šepaku predsjedniku nadzornog odbora turističke zajednice grada Zagreba, predsjedniku ugostitelja grada Zagreba želim puno uspjeha u organizaciji ovoga svega, hvala resornom ministarstvu zamjeniku koji je izišao ususret i da smo zajedno proglasili Dane nogometa i da smo mogli sukladno zakonskim propisima naći rješenje i produljiti rad našim ugostiteljskim objektima i dragim Zagrepčanima molim strpljenje da se svi veselimo i uživamo. – rekao je Milan Bandić.

Predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb Nenad Šepak zahvalio je gradonačelniku na ovakvom potezu i naglasio je  da ovo može biti pokazna vježba da se u budućnosti cijeli grad Zagreb stavi pod turističku zonu.

– Mi nikad nismo ni sumnjali da ćemo imat apsolutnu podršku od našeg gradonačelnika što već imamo kontinuirano kroz veliki niz godina. Žao mi je što nije to na nivou cijele Hrvatske kako bi cijela Hrvatska živjela bar ovih mjesec dana u jednom pozitivnom ozračju i nadajmo se pobijedi naše reprezentacije. Ono što je važno reći je da se pitanje radnog vremena za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva potegnulo  na  foruma prošle godine. Na  osnovu toga foruma proširena je  turistička zona na veće područje nego što je bilo do prošle godine. Ovo je pokazna vježba da  je moguće  da se cijeli Zagreb stavi pod turističku zonu i da svi kvartovi u gradu mogu raditi do dva ujutro kao što je praksa u nekim manjim gradovima u Hrvatskoj. Zahvaljujem se što je ured za gospodarstvo, gradonačelnik, ali i svi relevantni čimbenici koji vode brigu o turizmu i gospodarstvu grada izašli nama ususret. Molim još jednom ugostitelje da budu stvarno korektni na nivou da budemo izuzetni prezentatori onoga što bi inače trebali prezentirat a to je kultura jela, stola pića.- rekao je Nenad Šepak, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb.

 

Leave a Reply