FOTO: Cedevita novi prvak Hrvatske!

FOTO: Cedevita novi prvak Hrvatske!

Cedevita je u trokoraku došla do prvog, povijesnog naslova prvaka Hrvatske!!! Cibona niti u trećoj utakmici koja je obilovala grubostima i isključenjima nije mogla parirati Cedeviti.

Tijek utakmice:

Treća finalna utakmica, igra se na terenu Doma sportova, Cedevita ima veliku prednost od 2:0.

Prva četvrtina

Cibona je počela tricom Blasingame i samim tim je Cibona u vodstvu 3:0, na isteku prve minute Cibona ima prednost od 6:0. Cibona ima nakon minutu i pol vodstvo od 8:0. Time out zove Jasmin Repeša. Cedevita ponovo gubi loptu Cibona ima loptu, ali ne postiže koš. Tako je i prošla utakmica počela, sjajnom igrom Cibone, a na kraju je Cedevita upisala pobjedu.  Šarić radi prekršaj, lopta je za Cedevitu 4:8, igra se treća minuta.  Rozić isto postiže koš za Ciboninih 11: 4. Cedeviti je istekao napad i ponovo nije postigla koš.  Cibona ima slobodna bacanja  12:4. Cedevita ponovo bez koša, ovaj puta Zubčić e bio neprecizan.  Cibona u petoj minuti ima prednost od +10. Babić postiže koš 8:14. Cibonina obrana loše reagira na napade Cedevite, Rimac zove time out. Cedevita je u kratkom roku došla na samo -2 14:16. Baždarićevom tricom u 7. minuti Cedevita prelazi u vodstvo 19:18. Kus je oteo loptu, Cedeviti, ali nema koša, kod Cibone.  Mane od minute e do kraja utakmice Cedevita ima prednost od jednog koša 25:23. Prva četvrtina završila je rezultatom 28:24, za Cedevitu.

Druga četvrtina

Ponovo se zaiskrilo u 15. minuti utakmice, suci su poslali Rozića i Bilana u svlačionice, Cedevita ima prednost od sedam poena 37:30. Blasingame je zaradio četvrtu osobnu i odlazi na klupu, u igru ulazi Junaković.  Cedevita u 18. minuti ima prednost od pet poena 40:35. Tehničku je dobila klupa Cibone.  Cedevita ima +11 poena prednosti . drug46:35. Druga četvrtina završila je rezultatom 46:38, za Cedevitu.

Treća četvrtina

Cedevita i u nastavku bolja od Cibone, nakon tri minute igre Cedvita ima prednost od +11 poena 49:38. Kus spašava brod koji tone tricom 41:51. Još jedno isključenje kod Cedevite Nurkić je poslan u svlačionicu. Cibona je bez ideje u igri, do kraja treće četvrtine ostalo je još nešto više od minute, Cedevita ima prednost od+10 poena prednosti 63:53. Cedevita nije realizirala dva napada, Cibona bi se mogla vratiti u život, ali Delaš sa zvukom sirene postiže koš za 66:55.Treća četvrtina završila je rezultatom 66:55 za Cedevitu.

Četvrta četvrtina

Cedevita ima prednost od 16 poena 80: 64.

Leave a Reply