Otvoren agility poligon u Dumovcu

Otvoren agility poligon u Dumovcu

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je agility poligon azilu Dumovec, tako će psi imati priliku da uče nove vještine, fizički se kreću, izgrađuju bolji odnos sa timariteljima, brže prolaze tečaj socijalizacije. Dok ne budu udomljeni, njihovi dani u azilu će biti ispunjeni zabavnom i fizički zahtjevnom aktivnosti, što psi vole.

– Upravo smo otvorili ovdje agility, ili kako bi mi u hrvatskoj rekli poligon za socijalizaciju pasa. Tako kada se ovi psi udome da su fino odgojeni i da se znaju ponašati. Drago mi je da imamo najbolje sklonište za ljubimce i drago mi je što sada mogu najaviti da ćemo od iduće godine, ovdje napraviti i groblje za kućne ljubimce. Želio bi poručiti svima onima koji žele psa, neka dođu ovdje neka si odvedu jednog ili ako mogu i dva psa kući, jer kućni ljubimac je prava sreća i zadovoljstvo.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

– Napokon smo došli do našeg agilitya, godinama smo se trudili napraviti ovako nešto, ovo je super veselo i zanimljivo za pse, koji ovdje provode dugo vremena i nadamo se da ćemo im skratiti duge dane koji provode u boksovima na ovom poligonu. Mi smatramo da je ovdje dobrobit životinja najbitnija i zato se trudimo da im što više pružimo zadovoljstva.- rekla je Tatjana Zajec, voditeljica skloništa.

Dođite i posjetite ovaj azil za napuštene pse i mačke, uljepšajte život sebi i tim prekrasnim četvoronožnim bićima koja jedva čekaju da postanu nečiji dobar prijatelj, najbolji kućni ljubimac.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply