Dulje radno vrijeme ugostiteljskih objekata u “Danima nogometa”

Dulje radno vrijeme ugostiteljskih  objekata u “Danima nogometa”

Grad Zagreb, donio je odluku da se vrijeme održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu od 12. lipnja do 13. srpnja 2014., produlji radno vrijeme ugostiteljskim objektima u  “Danima nogometa”, a u cilju poboljšanja turističke ponude Grada Zagreba i omogućava zajedničko praćenja utakmica našim sugrađanima.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

PRIOPĆENJE

Radno vrijeme ugostiteljskih objekata za vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva  u nogometu

Gradonačelnik Grada Zagreba donio je Zaključak o radnom vremenu ugostiteljskih objekata za vrijeme proslave otvaranja i održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva KLASA: 335-01/14-02/2; URBROJ: 251-03-02-14-2. od 06. lipnja 2014.

Istim se produžuje radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz skupine “restorani” (restoran, gostionica, zdravljak, zalogajnica, pečenjarnica, pizzeria, bistro, slastičarnica i objekt brze prehrane)  i  “barovi” (kavana, caffe-bar, pivnica, buffet, krčma, konoba i klet) do 2.00 sata za vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva u nogometu uz pridržavanje odredaba posebnih propisa kojima je regulirano obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu najveći je sportski događaj u 2014. koji će se zbog vremenske razlike u Hrvatskoj pratiti uglavnom u kasnim večernjim i noćnim satima.

Udruženje ugostitelja Zagreb podnijelo je inicijativu za omogućavanje dužeg radnog vremena ugostiteljskim objektima radi praćenja nogometnih utakmica.

U Gradu Zagrebu, prepoznatljivoj turističkoj destinaciji kontinentalne Hrvatske, u cilju poboljšanja ponude posjetiteljima i turistima i omogućavanja zajedničkog praćenja utakmica našim sugrađanima tijekom trajanja Svjetskog prvenstva u nogometu, dani od 12. lipnja do 13. srpnja 2014.  proglašavaju se “Danima nogometa”.

Napominjemo da za rad u noćnim uvjetima svi ugostiteljski objekti, bilo da se nalaze u tzv “turističkoj zoni” ili izvan nje, moraju imati rješenje Ministarstva zdravlja-Sanitarne inspekcije da su ispunjeni uvjeti za zaštitu od buke u noćnim uvjetima rada.

Kako bi se praćenje nogometnih utakmica na zadovoljstvo posjetitelja, turista, a prvenstveno naših sugrađana odvijalo na civiliziran način, apeliramo na ugostitelje  da svojim radom ne narušavaju javni red i mir i ne ometaju mirno stanovanje stanara okolnih zgrada.

 

PROČELNICA

Mirka Jozić, dipl.oec

Leave a Reply