Blizu pet milijuna kuna prikupljeno dosadašnjim humanitarnim akcijama Terry Fox

Blizu pet milijuna kuna prikupljeno dosadašnjim  humanitarnim akcijama Terry Fox

Organizatori humanitarne akcije Terry Fox Run – agencija MPG, Veleposlanstvo Kanade, Hrvatska liga protiv raka, Zagrebački holding, hotel Esplanade Zagreb i agencija Media Val – na jučerašnjem su poslovnom domjenku Kanadsko-hrvatske poslovne mreže (CCBN) Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj uručili donacije prikupljene u okviru 14. izdanja akcije u Hrvatskoj.

Naime, cilj je humanitarne akcije Terry Fox Run prikupljanje sredstava za istraživanje raka te pomoć oboljelima od te opake bolesti. Ovogodišnjim je izdanjem ukupno prikupljeno više od 140.000 kuna te je tako u posljednjih četrnaest godina prikupljeno više od 4.740.000 kuna.

Na donaciji je organizatorima zahvalila i voditeljica za onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb, dr.sc. Jasminka Stepan Giljević, prof. ZVU., te otkrila namjenu ovogodišnje donacije: Sredstva prikupljena u okviru prošlogodišnjeg izdanja akcije Terry Fox Run bit će upotrebljena za nabavu citocentrifuge i ‘Point of care’ analizatora. Ova oprema će biti smještena pri Zavodu za onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Okupljenim na domjenku obratio se i predsjednik Hrvatske lige protiv raka, prof. dr. Damir Eljuga: Sretan sam što smo i prošle godine humanitarnom trkom Terry Fox Run, unatoč ekonomskoj krizi, uspjeli prikupiti značajan iznos kojim će se omogućiti nabava opreme za poboljšanje dijagnostike i  liječenja  djece oboljele od zloćudnih bolesti u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli u postizanju ovog cilja.

 

Na domjenku je kanadska veleposlanica Njezina Ekselencija Louise LaRocque u svom uvodnom govoru istaknula akciju Terry Fox Run kao pozitivan primjer suradnje dviju država u osvješćivanju građana o važnosti pronalaska novih rješenja u borbi protiv raka. Također, istaknula je nadu u još uspješnija buduća izdanja humanitarne akcije kojom se oboljelima od raka pomaže već 34. godine.

Prošle je godine akciju trčanjem, hodanjem, vožnjom bicikla ili rolanjem na akciju Jarunu podržalo čak 10.000 građana, a pomoći se moglo i kupnjom majica s vizualom akcije te pozivom na Metronetov humanitarni broj. Trka Terry Fox Run je, u 14 godina svog održavanja u Hrvatskoj, okupila više od 70.000 sudionika.

 

Leave a Reply