GRADSKA SKUPŠTINA: Radni dio 14. sjednice započeo stankom

GRADSKA SKUPŠTINA: Radni dio 14. sjednice započeo stankom

Nakon svečanog dijela 14. sjednice, započeo je radni dio, koji je stao na samom početku kod donašanja dnevnog reda.

Razlog stanke od pola sata kojeg su tražili je da se u dnevni red po hitnom postupku razmotri prijedlog i donese zaključak o sklapanju nagodbe u postupku mirenja pred trgovačkim sudom radi rješavanja odnosa između Grada Zagreba i košarkaškog kluba Cibone. Zastupnici su materijal od 300-tinjak stranica dobili jučer navečer na kućne adrese i nisu ih stigli do danas proučiti, zato su tražili da im se u tih pola sata u kratko obrazloži o čemu se točno radi i o čemu će odlučivati.

– Ako ste a priori protiv ove odluke recite to otvoreno da ne gubimo vrijeme. Budite svjesni da su ispunjeni preduvjeti za spas Cibone. Idemo to riješiti. – rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Nakon stanke od pola sata svi su vratili u klupe i jednoglasno sa 42 glasa ZA izglasano je da se točka uvrsti u hitan postupak, a klub HDZ je predložio da ta točka bude prva točka dnevnog reda današnje sjednice.

–  Zbog interesa kluba Cibona i svih nas predlažemo da  rasprava o Ciboni uvrstimo kao prvu točku dnevnog reda. – rekao je Andrija Mikulić HDZ.

Rasprava o Ciboni uvrštena je na sedmu točku dnevnog reda.

U 14,45 počeo je aktualni sat, Darinko Kosor je obečao da će se držati poslovnika i da će aktualni sat trajati točno sat vremena.

GRADSKA SKUPŠTINA: 14. svečana sjednica Gradske skupštine povodom Dana grada Zagreba

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply