GRADSKA SKUPŠTINA: Aktualni sat završen je prepirkom HNS-a i gradonačelnika

GRADSKA SKUPŠTINA: Aktualni sat završen je prepirkom HNS-a i gradonačelnika

Zastupnika Dražena Bilokapić(HDZ) koji je komentirao izostanak zastava čak i na današnji dan kada Grad Zagreb obilježava soj dan.

– Za sto godina će možda visjeti zastave na svakoj kući.-

Mario Župan (HDZ) pitao je zašto su Svetice zaključane.

– Građani su nas upozorili pismom da su Svetice zatvorene za građanstvo i da se tamo ne može više građanstvo rekreirati. Mene zanima da li je to istina i ako je istina zašto su vrata svetica zatvorena?- rekao Mario Župan.

– Svetice su gradska imovina, koja sada izgleda kao Alcatraz i sada nisu sigurne za građane, a kada se one urede biti će to najljepši športsko rekreativni centar, a ja ću vas pozvati na otvaranje.- rekao je Milan Bandić.

Iz odgovora gradonačelnika daje se naslutiti da su Svetice za građanstvo zatvorene.

Andriju Mikulića zanimalo je kako netko tko ima porezni dug može biti ravnatelj Doma zdravlja, točnije radi se o Domu zdravlja-Istoki ravnatelju dr. Raul Protić koji je kao vlasnik privatne ordinacije iza sebe ostavio nepodmirene obveze prema državi, pa je tako prema posljednjoj službenoj verziji popisa dužnika Porezne uprave navedeno da duguje 87346 kuna sa osnove duga doprinosa za obavezna osiguranja.

– Kakvu poruku šaljete javnosti, da netko tko ne izvršava svoje obaveze i ne plača porez za nagradu postat će ravnatelj Doma zdravlja ili će na doći na neko drugo čelno mjesto.- rekao je Andrija Mikulić.

Gradonačelnik Bandić nije znao za taj podatak.

– Ako je to točno – nema nitko pravo da ne plaća porez. Plaćanje poreza je abeceda demokracije i porez svatko mora plaćati. Mi do sada nismo tražili poreznu potvrdu kod zapošljavanja , ali ako je to istina slijedeći tjedan to će se riješiti.- rekao je Milan Bandić.

Kada se aktualni sat bližio kraju, na red je došlo pitanje koje je izazvalo buru replika. Zastupnica  Vedrana Gujić (HNS) pitala je gradonačelnika zašto je dano 120 tisuća kuna udruzi “U ime obitelji” i njihovom web portalu.

– Na temelju čega se išlo na direktnu  nagodbu između udruge U ime obitelji koja je nakladnik portala Narod.hr, i zašto se taj portal ili udruga nisu javili na natječaj i natjecali se i da ta sredstva  budu dobivena putem natječaja. I zašto se uopće dodijelio prostor toj udruzi.- rekla je Vedrana Gujić.

– Eto zašto sam ja gradonačelnik, a vi niste. Ja sam gradonačelnik svih građana Zagreba, i ja ću pomagati onoga koga ja hoću. Ta ista udruga pomogla je Slavoniji, koliko ste vi dali za poplavljene. I da vas pitam koliko vi prostora imate u gradu Zagrebu. Vratite prostore pa grad neće trebati davati svoje prostore. I još nešto ako su svi ti prostori koje imate u funkciji skinut ću se gol na sred Trga bana Josipa Jelačića.- rekao je Milan Bandić.

Zastupnica  Gujić je replicirala i ponovo  je pitala zašto je taj novac i prostor dodijeljen udruzi bez natječaja, i da se sada ne raspravlja o prostorima koje koristi HNS, nego o udruzi koja je bez natječaja dobila prostor i novce.

Gradonačelnik nije se dao smesti i ponovo u svom stilu odgovorio, odnosno nije odgovorio na postavljeno pitanje.

Na to je reagirao Tomislav Stojak (HNS) i upozorio gradonačelnika da se ponaša nekorektno i da govori neistine te zatražio da se objave ugovori o korištenju gradskih prostora HNS-a, ali i drugih korisnika. Gradonačelnik nije ostao dužan ni zastupniku Stojaku.

– Kada bih vam oduzeo te prostore, vi biste ispali žrtve, a to ne želim.- poručio je Bandić i naglasio da su mu njegovi ljudi na terenu rekli da HNS ne koristi dvije trećine gradskih prostora u kojima se sada nalazi.

GRADSKA SKUPŠTINA: 14. svečana sjednica Gradske skupštine povodom Dana grada Zagreba

 

GRADSKA SKUPŠTINA: Radni dio 14. sjednice započeo stankom 

 

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply