Dugave pedaliraju

Dugave pedaliraju

Osnovna škola Frana  Galovića u subotu, 31. svibnja 2014., s početkom u 9 sati,  organizira biciklijadu za učenike, roditelje,  sve stanovnike naselja pod nazivom „DUGAVE PEDALIRAJU“ . Svoj dolazak na biciklijadu potvrdili su i sportaši Gordan Giriček i Robert Prosinečki.

Osnovna škola Frana Galovića kao završnu fazu projekta  „Franov bicikl“  organizira biciklijadu kojoj je osnovni cilj ukazati na nedostatnu infrastrukturu za sigurno prometovanje djece i odraslih u naselju Dugave (nepostojanje parkirališta za bicikle, biciklističkih staza, traka, rubnika, nedostatak sigurnosti ostavljanja bicikala i sl.) te nedosljednosti u provođenju Zakona o sigurnosti cestovnog prometa.

Škola  je  uključena u projekt „Nasilje ostavlja tragove – zvoni za nenasilje!“ koji financira EU i Ured za udruge Vlade RH, a kroz koji je  razvijen  projekt „Franov bicikl“. Projektom se želi potaknuti aktivno sudjelovanje učenika u lokalnoj zajednici kroz suradnju s istom, a dugoročni cilj projekta je izgradnja poligona i parkirališta za bicikle učenika škole i djecu iz vrtića te biciklističke staze od Dugava do Buzina.

Projekt podupiru udruge Centar za mirovne studije i Savjetovalište „Luka Ritz“, a aktivni  volonteri – partneri na projektu su Služba prevencije PUZ, DV Tratinčica, NextBike Hrvatska, Sindikat biciklista, Zelena akcija, DVD Hrelić, KGZ Dugave, Dom za odgoj djece i mladeži Dugave, TK Movens, KK Honda, JK Dugave, Cest is d best te privatne osobe koje svojim dugogodišnjim djelovanjem rade na promicanju biciklizma.

Projekt će imati i humanitarni epilog u suradnji sa udrugom „Zagrebački humanitarci“ koji

brinu o zagrebačkim beskućnicima.

Za prvih 20 sudionika biciklijade koji nemaju vlastiti bicikl osiguran je besplatan najam

NextBike bicikala. Sve što je potrebno je ostaviti osobnu iskaznicu na nextbike info pultu

koju dobivate natrag po povratku bicikla.

Leave a Reply