Zagrebački HNS: „Zašto gradonačelnik donira 120 000 kn za nepostojeće aktivnosti udruzi „U ime obitelji?“

Zagrebački HNS: „Zašto gradonačelnik donira 120 000 kn za nepostojeće aktivnosti udruzi „U ime obitelji?“

Potaknuta najnovijom donacijom Milana Bandića udruzi „U ime obitelji“, GO HNS-a Grada Zagreba izražava svoje ogorčenje načinom na koji gradonačelnik Zagreba troši javni novac, odnosno sredstva građana Zagreba. Priopćenje GO HNS-a Grada Zagreba prenosimo u cijelosti.

Gradonačelnik je tako ovaj put navedenoj udruzi odlučio dati 120.000 kuna, a podsjećamo kako se radi o već trećoj Bandićevoj donaciji  toj udruzi iako ona postoji tek godinu dana. Najprije im je, za potrebe „priprema za referendum“ dao na besplatno korištenje gradski prostor veličine 68,88 četvornih metara u Ulici kralja Zvonimira 17, a u veljači ove godine odobrio im je 10 tisuća kuna za plaćanje režija iako je upravo uredno podmirivanje režijskih računa bio jedan od uvjeta dodjele prostora. Najnovija donacija odnosi za uslugu ‘promicanja javnosti rada gradske uprave’, putem portala Narod.hr, čiji je pokretač udruga „U ime obitelji“.

Kao što gradonačelnik dobro zna, vijesti o radu gradske uprave redovito se objavljuju u svim važnijim gradskim i nacionalnim medijima te ga ovim putem pozivamo da javno objasni koje točno aktivnosti promicanja rada obuhvaća ugovor o donaciji te da odgovori na pitanje zašto plaća navedene aktivnosti kada ih drugi mediji prenose besplatno tim više što Narod.hr nema gradsku rubriku niti postoje naznake da prati gradske teme.

Da ironija bude veća, udruga „U ime obitelji“ na svojim internetskim stranicama i dalje kao svoj jedini cilj ističe pripreme za referendum koji je održan prošle godine. Stoga je opravdano postaviti pitanje zašto navedena udruga i dalje koristi gradske prostore koji su im dodijeljeni za potrebe „pripreme za referendum“.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

Leave a Reply