KvARTura nastavlja još žešće na Maksimiru

KvARTura nastavlja još  žešće na Maksimiru

Nakon uspješnog prvog koncerta koji je održan u sklopu projekta “KvARTovski demo bendovi 2014.”,  iz KvARTa Trnje selimo se u Maksimir. Organizator drugog od ukupno četiri koncerta koji će se održati u sklopu  ovog projekta je Centar za kulturu i informacije Maksimir, a svirka na igralištu kod XV. gimnazije počinje u subotu 30. svibnja u 19 sati.

Koncert će otvoriti  bend Razlika, gosti s Trnja, a svirku  nastavljamo s bendom Exit, prvim predstavnicima Maksimira.  Nakon njih na pozornicu stiže bend s Ribnjaka, Red Boom Bang, te gosti s Trešnjevke TarzanPanter. Na samom kraju koncerta nastupit će i Post Coital Silence, drugi bend Maksimira.  Što se bendova iz tog kvarta tiče, bend Exit je nastao u kolovozu 2012., a do sada su nastupali po brojnim zagrebačkim klubovima. U posljednje vrijeme, kako kažu sami članovi benda, uglavnom se bave razvojem vlastitih glazbenih uradaka.  Drugi maksimirski bend, Post-Coital Silence  svira žestoku, no prije svega neobičnu mješavinu metala i rocka, začinjenu svojevrsnim pop štihom. Bend postoji od 2011., a od tada je odradio 20-ak svirki diljem Hrvatske te skladao i snimio 10 autorskih pjesama koje se mogu poslušati na njihovom novom demo albumu pod nazivom „Paraphernalia“.  “Ideja je svirati ono što svi volimo, i to je ono oko čega smo se mi kao bend našli. Naši korijeni obuhvaćaju široki spektar glazbe, pa je teško reći što točno sviramo, na koga podsjećamo stilski, teško je odrediti granice u svijetu muzike. Mi više volimo probijati granice na svoj način”, kažu članovi benda.

Svi  bendovi koji će nastupiti na kvartovskim koncertima bit će snimljeni i zastupljeni na glazbeno-dokumentarnom filmu “KvARTovski demo bendovi 2014”, a najbolji demo bendovi imat će priliku nastupiti i  na festivalu “Bundek fest 2014” , Trgu bana Jelačića u sklopu Adventa u Zagrebu te na Večernjakovoj biciklijadi.

KvARTovski DEMO BENDOVI 2014.  realizira se u sklopu KvARTure, projektnog umrežavanja centara za kulturu grada Zagreba. U projektu sudjeluje pet zagrebačkih centara za kulturu: Centra za kulturu i informacije Maksimir, Centra mladih Ribnjak, Centra za kulturu Trešnjevka, Centar za kulturu  Pučkog otvorenog učilišta Zagreb i Centar za likovni odgoj. Cilj projekta je  razviti i promovirati urbanu kulturu kvartova grada Zagreba te ujedno pozicionirati centre za kulturu kao žarište  iste.

Leave a Reply