Vladavina cvijeća na jezeru Bundek

Vladavina cvijeća na jezeru Bundek

Otvorena je 49.  Međunarodna vrtna izložba, na zagrebačkom jezeru Bundeku, otvaranju Floraarta prisustvovali su Igor Toljan, Darinko Kosor i Vesna Kusin koja je u ime gradonačelnika Milana Bandića otvorila Floraart.

– U proteklih 49. godina ova izložba je prošla dugi put i zahvaljujući svojoj izvrsnosti bila je i jest , u samom vrhu sličnih manifestacija u ovom dijelu Europe. Bez lažne skromnosti možemo reći da i Floraart ima zasluge što su vodeće europske turističke agencije svrstale Zagreb u top 20 turističkih najpoželjnijih destinacija.  Isto tako neka svaki detalj ove izložbe bude izraz naše suosjećajnosti  i ohrabrenja našim sunarodnjacima u Slavoniji, koji u ovim trenucima zbog katastrofalnih poplava ne mogu do svojih ognjišta, vrtova i polja, s porukom da će dočekati trenutak da iz tuge i bola ponovno nikne cvijeće! – rekao je Igor Toljan prilikom otvaranja Floraarta.

Ove godine na Floraartu izlaže 137 hrvatskih izlagača, te 11 stranih izlagača iz Europe i SAD-a. Na više od 30 hektara otvorenog prostora i 3000 četvornih metara zatvorenog prostora posjetitelji će do 1. lipnja moći razgledati izložbe ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstava za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenja, umjetnog cvijeća, ukrasne keramike…

– Čestitam prije svega gospodinu Toljanu i Zrinjevcu što su ponovno napravili jedan spektakularni sajam cvijeća, grmlja, bilja. Ovo je već zaštitni znak Grada Zagreba, ovo je već tradicija po kojoj smo poznati u regiji i u cijeloj Europi. Treba pripremiti ovakav sajam, drago mi je da u ovim teškim gospodarskim vremenima izlagači imaju snage, volje i financijskih sredstava uzgajati nešto tako lijepo kao što su cvjetovi, biljke, grmlja. Grad Zagreb će i dalje ulagati u ovakve manifestacije a i slijedeće godine Floraart slavi 50 godina. – rekao  je Darinko Kosor.

Floraart ostaje otvoren do nedjelje 1. lipnja, svakog dana od 9 do 21 sat, ulaz  je besplatan.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

 

 

Leave a Reply