Tomislav Stojak traži veće smanjenje zastupničkih i vijećničkih naknada

Tomislav Stojak traži veće smanjenje zastupničkih i vijećničkih naknada

Zastupnik HNS-a u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Tomislav Stojak uputio je u proceduru amandmane na prijedloga dviju odluka: jednim amandmanom traži smanjenje svih zastupničkih naknada u Gradskoj skupštini za 50%, a drugim traži smanjenje mjesečnih naknada predsjednicima, potpredsjednicima i članovima Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora za 25%.

Dok gradonačelnik predlaže smanjenje zastupničkih i vijećničkih naknada samo za 10%, HNS je uložio amandmane po kojima bi taj postotak bio puno više u skladu s trenutnim ekonomskim stanjem Grada Zagreba.

– Smanjenje naknada gradskim zastupnicima i vijećnicima zbog smanjenih proračunskih sredstava i potrebe štednje u uvjetima recesije ne smije biti samo simbolično. Ovim smanjenjem trebamo pružiti jasnu poruku da smo svjesni cjelokupne ekonomske situacije i ostvariti veće uštede,- poručuje Tomislav Stojak.

HNS-ovi zastupnici u Gradskoj Skupštini Grada Zagreba, Tomislav Stojak i Vedrana Gujić, već su podnijeli predsjedavajućem Gradske skupštine i svim gradskim klubovima zastupnika prijedlog o odricanju od zastupničke naknade u korist stanovništva poplavom pogođenih područja, a zastupnik Stojak, bez obzira sto je Skupština u prosincu odbila raspravljati o njegovom prijedlogu smanjenja naknada, 50% svih svojih naknada u Skupštini uplaćuje u humanitarne svrhe.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA.HR

Leave a Reply